Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤτΕ: Στα 212,3 δισ. οι καταθέσεις τον Ιούλιο

Στα 212,3 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 4,3 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, διαμορφώθηκαν οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ.

ΤτΕ: Στα 212,3 δισ. οι καταθέσεις τον Ιούλιο
Στα 212,3 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 4,3 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, διαμορφώθηκαν οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, μεταδίδει το Reuters.  

Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους το σύνολο των καταθέσεων έχει μειωθεί κατά 26 δισ. ευρώ ή σε ποσοστό 11%.

Ειδικότερα όσον αφορά στις καταθέσεις των νοικοκυριών τον Ιούλιο, συγκρατήθηκαν οι εκροές, με αποτέλεσμα το υπόλοιπό τους να μειωθεί κατά 1,14 δισ. ευρώ, στα 177,8 δισ. ευρώ από 179,05 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιουνίου.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΤτΕ, από το τέλος Δεκεμβρίου τα νοικοκυριά έχουν αποσύρει από τις τράπεζες περίπου 19 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Euroxx, οι συνολικές καταθέσεις διαμορφώθηκαν στα 247,6 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 2,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 10,3% σε ετήσια βάση. Οι εκροές επιταχύνθηκαν στα 6,5 δισ. τον Ιούλιο από 4,4 δισ. τον Ιούνιο και 1,9 δισ. τον Μάιο, με το συνολικό μέγεθος να προσδιορίζεται στα 31,3 δισ. ευρώ μέχρι στιγμής στο έτος.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v