Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι κατέθεσε ο Σ. Κόκκαλης για υπόθεση Siemens

"Ποτέ δεν δωροδόκησα, ποτέ δεν χρησιμοποίησα αθέμιτα μέσα", ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Ιντρακόμ Σ. Κόκκαλης χθες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Siemens, όπως αναφέρει η "Ελευθεροτυπία".

Τι κατέθεσε ο Σ. Κόκκαλης για υπόθεση Siemens
"Ποτέ δεν δωροδόκησα, ποτέ δεν χρησιμοποίησα αθέμιτα μέσα, ποτέ δεν έδωσα μίζες για να προωθήσω τις δουλειές μου", ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Ιντρακόμ κ. Σ. Κόκκαλης χθες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Siemens, όπως αναφέρει η "Ελευθεροτυπία".

Για τη συνεργασία της Ιντρακόμ με τη Siemens δήλωσε -σύμφωνα με τους βουλευτές- ότι "ουδέποτε υπήρξε, ει μη μόνον μία φορά, για τον ψηφιακό δακτύλιο της Αθήνας», αρνούμενος κατ’ επέκταση ότι υπήρξε καρτέλ μεταξύ των δύο εταιριών, τονίζοντας με έμφαση ότι "ήταν ανταγωνιστές".

Όπως αναφέρει η "Ελευθεροτυπία", ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με την ενημέρωση από βουλευτές της επιτροπής, δήλωσε ότι η αποκάλυψη του σκανδάλου της Siemens δεν ήταν για τον ίδιο κεραυνός εν αιθρία, διότι "είναι γνωστό πως στην πρακτική των εταιριών υπάρχουν αυτές οι μέθοδοι", ενώ η δική του εταιρία, κατά τη δήλωσή του, "είχε άλλες μεθόδους".

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς των κ. Ζίκατσεκ και Κουτσενρόιτερ, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία η οποία βρίσκεται στη γερμανική δικαιοσύνη, ότι είχε δημιουργηθεί καρτέλ μεταξύ των δύο εταιριών, ο κ. Κόκκαλης ήξερε το σύστημα χρηματισμού στην Ελλάδα και η απάντησή του ήταν ότι "δεν γνωρίζει καν τους δύο κυρίους".

Σύμφωνα πάντως με την "Ελευθεροτυπία", ο κ. Μ. Χριστοφοράκος, στους συνηγόρους του στη Γερμανία, όταν κρυβόταν, υποστήριζε ότι "ο Κόκκαλης ήξερε φυσικά να δωροδοκεί δέκα φορές καλύτερα από τη Siemens".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v