Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: Τελεσίγραφο σε μεγαλοοφειλέτες Δημοσίου

Έως τις 10 Σεπτεμβρίου δίνει περιθώριο το ΥΠΟΙΚ σε 90 οφειλέτες του Δημοσίου με συνολική οφειλή 35,9 εκατ. ευρώ για εξόφληση. Μετά την προθεσμία θα κινηθεί διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης. 

ΥΠΟΙΚ: Τελεσίγραφο σε μεγαλοοφειλέτες Δημοσίου
Προθεσμία έως τις 10 Σεπτεμβρίου να ξεπληρώσουν τις οφειλές τους στην εφορία έχουν 90 φορολογούμενοι που χρωστούν στο Δημόσιο 35,9 εκατ. ευρώ, την ώρα που κατέχουν ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 176,5 εκατ. ευρώ.

Εντοπίστηκαν μέσω διασταύρωσης που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και αν δεν ανταποκριθούν στα ραβασάκια που θα τους στείλει το υπουργείο Οικονομικών θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμα και με πλειστηριασμό των ακινήτων τους. Ταυτόχρονα, όσοι δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση εξόφλησης θα κληθούν στις ΔΟΥ για προσωρινό έλεγχο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε ένας από τους 90 οφειλέτες χρωστάει πάνω από 200.000 ευρώ και συνολικά έχουν στην κατοχή τους 917 ακίνητα σε όλη τη χώρα.

Το τελεσίγραφο του υπουργείου Οικονομικών είναι το τρίτο κατά σειρά στην κατηγορία "οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα και μεγάλη ακίνητη περιουσία", καθώς έχουν προηγηθεί αντίστοιχα για οφειλέτες με ακίνητα στη Μύκονο και στη Σαντορίνη (έως τις 20 Ιουλίου) και για άλλους με ακίνητα στο Σύνταγμα, στο Κολωνάκι, στο Μοναστηράκι και στην Ομόνοια (η προθεσμία τρέχει έως τις 30 Αυγούστου).

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών έχει προχωρήσει στις πρώτες 8 κατασχέσεις ακινήτων στη Μύκονο και στη Σαντορίνη και απειλεί με νέες… περιπέτειες όσους δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα αποπληρωμής των οφειλών τους από τον Σεπτέμβριο, μετά τη δικαστική αναστολή του Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v