Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ:Διαβεβαιώσεις για ΔΕΗ-10 άμεσες προκλήσεις

Διαβεβαιώσεις ότι το 51% της ΔΕΗ παραμένει στο Δημόσιο και δεν υπάρχει πρόθεση πώλησης λιγνιτικών ή άλλων μονάδων παρείχε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Καμία απόλυση στον δημόσιο τομέα. Οι 10 προκλήσεις για τους επόμενους μήνες.

ΥΠΟΙΚ:Διαβεβαιώσεις για ΔΕΗ-10 άμεσες προκλήσεις
Κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις ότι το 51% της ΔΕΗ παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο, πως δεν υπάρχει πρόθεση πώλησης λιγνιτικών ή άλλων μονάδων, δεν τίθεται θέμα περικοπής του 13ου ή του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και ότι δεν περιλαμβάνονται στα κυβερνητικά σχέδια η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ, απολύσεις εργαζομένων, αλλά μετατάξεις προσωπικού, χαρακτήρισαν τη συνέντευξη Τύπου του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου από την τρόικα.

Ο υπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του δεκαήμερου ελέγχου, αναγνώρισε αντίστοιχους κινδύνους με αυτούς που υπέδειξε η τρόικα για τα έσοδα, τη γενική κυβέρνηση και το ύψος του ελλείμματος και του χρέους, εξαιτίας της ενσωμάτωσης στοιχείων της γενικής κυβέρνησης, που σήμερα δεν περιλαμβάνονται, όπως ο ΟΣΕ, και περιέγραψε 10 προκλήσεις για τους επόμενους μήνες που αφορούν:

1. Στην πάταξη της φοροδιαφυγής.
2. Στον έλεγχο των δαπανών.
3. Στον έλεγχο του κόστους της υγείας.
4. Στην εφαρμογή αλλαγών στη δημόσια διοίκηση και στο σχέδιο "Καλλικράτης".
5. Στην απελευθέρωση των αγορών και των κλειστών επαγγελμάτων.
6. Στην αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και των ΔΕΚΟ.
7. Στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και στην προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.
8. Στις αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα.
9. Στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
10. Στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στον έλεγχο των τιμών.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν θα γίνει αναθεώρηση του ΑΕΠ το 2010 τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "δεν περιμένουμε τεχνητό δεκανίκι για να πιάσουμε τους στόχους μας".

Αναφορικά με την επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές, επανέλαβε την επιθυμία να γυρίσουμε στις αγορές το 2011, διευκρινίζοντας πως στο μεταξύ θα συνεχιστούν οι εκδόσεις εντόκων γραμματίων.


***Η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, στις 5/8, επισυνάπτεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό'.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v