Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΔΟΕ: Πρόστιμα €4,62 εκατ. σε επιχειρήσεις

Μαύρη λίστα με 48 νυχτερινά κέντρα, μπαρ και εστιατόρια σε Αττική και νησιωτική Ελλάδα που πιάστηκαν στα δίχτυα των ελέγχων του ΣΔΟΕ και…εισέπραξαν πρόστιμα πάνω από 5.000 ευρώ έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΟΙΚ.

ΣΔΟΕ: Πρόστιμα €4,62 εκατ. σε επιχειρήσεις
Μαύρη λίστα με 48 νυχτερινά κέντρα, μπαρ και εστιατόρια στην Αττική και στη νησιωτική Ελλάδα, που πιάστηκαν στα δίχτυα των ελέγχων του ΣΔΟΕ και… εισέπραξαν πρόστιμα πάνω από 5.000 ευρώ, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, κατονομάζοντας τις επιχειρήσεις.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν γνωστά κλαμπ της Μυκόνου αλλά και των Αθηνών, ξενοδοχεία στη Ρόδο και ταβέρνες στην Αττική.

Συνολικά το δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου το ΣΔΟΕ διενήργησε ελέγχους σε περισσότερες από 1.600 επιχειρήσεις στην Αττική, στα νησιά των Κυκλάδων, στη Ρόδο, στην Κω, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου, του Ιονίου και του Αργοσαρωνικού.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν περίπου 65.000 παραβάσεις και καταλογίστηκαν φόροι και πρόστιμα συνολικού ύψους 4.624.070 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι θα συνεχίσει τους εντατικούς ελέγχους για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας με στόχο την αποτροπή παραβατικών φαινομένων και απόκρυψης φορολογητέου εισοδήματος, αξιοποιώντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με απώτερο σκοπό την εμπέδωση της Δικαιοσύνης σε όλους τους φορολογούμενους.

****Οι πίνακες με τον κατάλογο των επιχειρήσεων όπου το ΣΔΟΕ διαπίστωσε παραβάσεις δημοσιεύονται  στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v