Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ:Ενστάσεις για Tαμείο τραπεζών-πρόταση Πειραιώς

Εξηγήσεις για τον νόμο που ιδρύει το "ταμείο των τραπεζών" αλλά και για την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά του Τ.Τ. και της Αγροτικής ζητεί με δύο χωριστές επιστολές της από το υπουργείο Οικονομικών η Ε.Ε.  

ΕΕ:Ενστάσεις για Tαμείο τραπεζών-πρόταση Πειραιώς
Τροποποιήσεις στον νόμο που ψηφίστηκε και εγκρίθηκε από την τρόικα για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας των 10 δισ. ευρώ ενδέχεται να ζητήσει η Κομισιόν από την ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα "Καθημερινή".

Η Ε.Ε. με επιστολή της προς την κυβέρνηση ζητεί την άμεση κοινοποίηση του νόμου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μια και το σχετικό σχέδιο δεν έχει εγκριθεί από τις υπηρεσίες της Κοινότητας, όπως ορίζει ο κανονισμός της Ε.Ε.

Έτσι, η Ελλάδα καλείται να κοινοποιήσει αμέσως τον σχετικό νόμο για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σχετικά με το οποίο δεν αποκλείεται (παρά την έγκρισή του από την τρόικα) να υπάρξουν εισηγήσεις για τροποποίησή του προκειμένου να είναι συμβατό με τα όσα προβλέπουν οι κανονισμοί της Ε.Ε.

Επίσης, με δεύτερη επιστολή της η Κομισιόν ζητεί λεπτομέρειες - εξηγήσεις για την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς σχετικά με την εξαγορά της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο υπ. Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στην πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την αγορά των μετοχών του Δημοσίου σε ΑΤΕ και Τ.Τ. δήλωσε χθες ότι θα εφαρμοστούν διαδικασίες ανοιχτές για όλους.

Το υπ. Οικονομικών ετοιμάζει τη σχετική εισήγηση για την επιλογή συμβούλων αποκρατικοποίησης, που θα παραπεμφθεί σε διυπουργική επιτροπή για να αποφασίσει, η οποία μάλλον δεν θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v