Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νανόπουλος: Πρώτα θετικά σημάδια για οικονομία

"Όποιες στρατηγικές αποφάσεις καλούνται να λάβουν οι ελληνικές τράπεζες είμαι βέβαιος ότι θα τις πράξουν στον κατάλληλο χρόνο αναλαμβάνοντας η κάθε μία τις δικές της ευθύνες", τόνισε ο CEΟ της Eurobank κ. Ν. Νανόπουλος.

Νανόπουλος: Πρώτα θετικά σημάδια για οικονομία
"Όποιες στρατηγικές αποφάσεις καλούνται να λάβουν οι ελληνικές τράπεζες είμαι βέβαιος ότι θα τις πράξουν στον κατάλληλο χρόνο αναλαμβάνοντας η κάθε μία τις δικές της ευθύνες απέναντι τόσο στο εσωτερικό τους κοινό όσο και στην οικονομία και στην κοινωνία αντίστοιχα", τόνισε ο CEΟ της Eurobank, κ. Ν. Νανόπουλος σε εκδήλωση της τράπεζας με θέμα "Η Ελληνική Οικονομία και το Πρόγραμμα Σταθερότητας".

Μιλώντας για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, είπε ότι τα πρώτα θετικά σημάδια έχουν ήδη διαφανεί, ωστόσο έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε.

Για μία ακόμη φορά επανέλαβε ότι με βάση τις αναλύσεις που κάνει η τράπεζα υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε το καταστροφικό σενάριο της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Το ζητούμενο πλέον, πρόσθεσε, είναι η ανάπτυξη, αρκεί η χώρα να ξεκαθαρίσει πάνω σε ποιο αναπτυξιακό μοντέλο θέλει να κινηθεί.

Βούληση υπάρχει και ένας ολόκληρος επιχειρηματικός κόσμος είναι έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Ο κ. Νανόπουλος απηύθυνε μήνυμα μείωσης των φορολογικών συντελεστών, ώστε να γίνει ελκυστικό το ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Στην ομιλία του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Ν. Καραμούζης, είπε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το κλίμα και τόνισε ότι, με βάση μελέτη που έχει συντάξει η Eurobank, είναι φανερό ότι δεν υπάρχουν κίνητρα ούτε οφέλη από μία πιθανή αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, την οποία χαρακτήρισε καταστροφική.

Για την ανάπτυξη είπε ότι η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, παρατηρείται φυγή ξένων επενδύσεων και τόνισε πως φοβάται ότι σύντομα θα υπάρξουν κρούσματα από κάποιες ελληνικές.

Είναι η ώρα να τολμήσουμε με τομές πέρα και πάνω από τα στερεότυπα 5ετιών, να παραδεχτούμε τα αυτονόητα και να δημιουργήσουμε ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον.

Κλείνοντας, ο κ. Καραμούζης είπε ότι η τράπεζα θα συνεχίσει την ενημέρωση για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Την επόμενη εβδομάδα θα κάνει παρουσιάσεις σε στελέχη διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης και στις αρχές φθινοπώρου θα βρεθεί στις ΗΠΑ και στην Άπω Ανατολή.

Τέλος, ευχαρίστησε τους μεγάλους πελάτες της τράπεζας, οι οποίοι κάτω από δύσκολες και ακραίες συνθήκες πρόσφεραν τη στήριξή τους.


***Οι ομιλίες των Ν. Νανόπουλου και Ν. Καραμούζη στην εκδήλωση για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας επισυνάπτονται στη δεξίά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v