Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατσέλη: Σχέδιο στήριξης μικρομεσαίων ύψους 3 δισ

Σημαντική μέρα όσον αφορά στον στόχο αναθέρμανσης της ελληνικής οικονομίας και ενίσχυσης των ΜμΕ χαρακτήρισε η κ. Λούκα Κατσέλη τη σημερινή, κατά την οποία υπογράφηκε το Εθνικό Σχέδιο Στήριξης ΜμΕ.

Κατσέλη: Σχέδιο στήριξης μικρομεσαίων ύψους 3 δισ
Σημαντική μέρα όσον αφορά στον στόχο αναθέρμανσης της ελληνικής οικονομίας και ενίσχυσης των ΜμΕ χαρακτήρισε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη τη σημερινή, κατά την οποία υπογράφηκε το Εθνικό Σχέδιο Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΕΣΣΜμΕ) παρουσία των φορέων της αγοράς.

Στα προγράμματα τα οποία χρησιμοποιούν τόσο εθνικούς πόρους όσο και κεφάλαια από το ΕΣΠΑ, τα οποία αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ και αναμένεται να τριπλασιαστούν μέσω της μόχλευσης κεφαλαίων και της συμμετοχής και των τραπεζικών ιδρυμάτων στα 3 δισ. ευρώ, αναμένεται να ενταχθούν 10-15.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όσον αφορά στα κριτήρια ένταξης στα διάφορα προγράμματα, η υπουργός ανέφερε ότι θα καταρτιστούν σε συνεργασία με τους φορείς της αγοράς τα ειδικά χαρακτηριστικά που πρέπει να πληρούν.

Ανέφερε ότι σαφώς χρειάζεται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, καθώς και το να μην είναι προβληματικές οι επιχειρήσεις.

Η υπουργός υποστήριξε ότι τα νέα προγράμματα διαφοροποιούνται έναντι παλαιότερων δράσεων ενίσχυσης, γιατί αποτελούν εργαλεία σύμπραξης με τους επιχειρηματικούς φορείς και τις τράπεζες.

Αναφερόμενοι στα προβλήματα ρευστότητας, στα λουκέτα επιχειρήσεων και στις αποχωρήσεις ξένων αλυσίδων, η υπουργός ανέφερε ότι σε μια περίοδο κρίσης είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν αναδιαρθρώσεις, τονίζοντας επίσης ότι αυτή η εξέλιξη δεν είναι απαραίτητα αρνητική, καθώς μέσω των αναδιαρθρώσεων της αγοράς θα ενισχυθεί η υγιής επιχειρηματικότητα.

--- Έρχεται ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Παρεμπιπτόντως, η υπουργός ανέφερε ότι έχει δοθεί προς διαβούλευση ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει και την εξομάλυνση των ανισοτήτων όσον αφορά στις αναπτυξιακές επενδύσεις ανά την επικράτεια.


***Η παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων 2010- 2013 επισυνάπτεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v