Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι είπαν Παπακωνσταντίνου - Προβόπουλος

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην περίπτωση της Πειραιώς από πλευράς δημοσίου και γενικότερα οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης Γ. Παπακωνσταντίνου με Γ. Προβόπουλο.

Τι είπαν Παπακωνσταντίνου - Προβόπουλος
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς από πλευράς δημοσίου, τα επικείμενα stress test και γενικότερα οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Γ. Παπακωνσταντίνου με τον διοικητή της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλο.

Πηγές της ΤτΕ έλεγαν στο euro2day.gr ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει εάν ο βασικός μέτοχος των ΑΤΕ και ΤΤ προτίθεται να πουλήσει και τι, η ΤτΕ δεν έχει κανέναν λόγο όπως προβλέπεται από τις εποπτικές της αρμοδιότητες να τοποθετηθεί επί της πρότασης Σάλλα για την εξαγορά των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων.

Εφόσον η πρόταση λάβει συγκεκριμένη μορφή και το δημόσιο απαντήσει θετικά, τότε η ΤτΕ, όπως προβλέπεται από τον εποπτικό της ρόλο, κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τοποθετείται απέναντι στη συμφωνία.

Πηγές της ΤτΕ υποστήριζαν ότι εξακολουθεί να ισχύει η προτροπή του διοικητή Γ. Προβόπουλου προς τις τράπεζες για συγχωνεύσεις με φιλικό και προσυμφωνημένο τρόπο.

Αργότερα ο κ. Παπακωνσταντίνου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΤΤ κ. Κλέωνα Παπαδόπουλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v