Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τετραπλή συγχώνευση προτείνει ο Θ. Πανταλάκης

Την πρόταση τετραπλής συγχώνευσης ΤΤ, ΑΤΕ, Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και Τ. Αττικής επανέφερε στον ΥΠΟΙΚ ο διοικητής της ΑΤΕ Θ. Πανταλάκης. Προτροπή Προβόπουλου για "φιλικά" deals.

Τετραπλή συγχώνευση προτείνει ο Θ. Πανταλάκης
Την πρόταση τετραπλής συγχώνευσης του Τ.Τ., της ΑΤΕ, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Τράπεζας Αττικής επανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της ΑΤΕ, κ. Θ. Πανταλάκης, στη συνάντηση που είχε πριν από λίγο με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

"Η πρόταση παραμένει ενεργή. Είχε διατυπωθεί από τον κ. Πανταλάκη μέσα στη Βουλή και σημειώστε ότι στο πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνονται πωλήσεις τραπεζών", αναφέρουν πηγές της Αγροτικής.

Στη συνάντηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου ο κ. Πανταλάκης επικεντρώθηκε κυρίως στην πορεία εξυγίνασης της ΑΤΕ και στην ανάπτυξη της τράπεζας.

Τέλος, πηγές της ΑΤΕ τονίζουν με νόημα: "Περιμένετε τα stress tests στις 23 Ιουλίου. Αυτά θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις".

Ο υπουργός συναντήθηκε με τον διοικητή της ΤτΕ, κ. Γ. Προβόπουλο,  ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση και με τον επικεφαλής του Τ.Τ., κ. Κλ. Παπαδόπουλο.

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον Γ. Προβόπουλο

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς από την πλευρά του Δημοσίου, τα επικείμενα stress tests και γενικότερα οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με τον διοικητή της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλο.

Πηγές της ΤτΕ έλεγαν στο euro2day.gr ότι, μέχρι να ξεκαθαρίσει εάν ο βασικός μέτοχος της ΑΤΕ και του Τ.Τ. προτίθεται να πουλήσει και τι, η ΤτΕ δεν έχει κανέναν λόγο όπως προβλέπεται από τις εποπτικές της αρμοδιότητες να τοποθετηθεί επί της πρότασης Σάλλα για την εξαγορά των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων.

Εφόσον η πρόταση λάβει συγκεκριμένη μορφή και το Δημόσιο απαντήσει θετικά, τότε η ΤτΕ, όπως προβλέπεται από τον εποπτικό της ρόλο, θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα τοποθετηθεί απέναντι στη συμφωνία.

Πηγές της ΤτΕ υποστήριζαν ότι εξακολουθεί να ισχύει η προτροπή του διοικητή κ. Γ. Προβόπουλου προς τις τράπεζες για συγχωνεύσεις με φιλικό και προσυμφωνημένο τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v