Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurogroup: Ξεπέρασε τις προσδοκίες μας η Ελλάδα

Τα εύσημα στην προσπάθεια της Ελλάδας για δημοσιονομική εξυγίανση απέδωσε ο πρόεδρος του γιούρογκρουπ Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ.

Eurogroup: Ξεπέρασε τις προσδοκίες μας η Ελλάδα
Τα εύσημα στην προσπάθεια της Ελλάδας για δημοσιονομική εξυγίανση απέδωσε ο πρόεδρος του γιούρογκρουπ, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ.

Μιλώντας στην συνέντευξη τύπου μετά το τέλος της συνεδρίασης των 16 υπουργών οικονομίας της ευρωζώνης, κατά την διάρκεια της οποίας εξετάστηκε η πρόοδος του μνημονίου, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση δείχνει θέληση να διορθώσει την δημοσιονομική της κατάσταση και ότι η προσπάθεια «ξεπέρασε τις προσδοκίες μας».

Από την πλευρά του ο επίτροπος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις, Ολι Ρεν, είπε ότι η πορεία υλοποίησης του μνημονίου βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση και αναφέρθηκε στην καλύτερη του αναμενομένου μείωση των δαπανών στο εξάμηνο.

Πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση σπρώχνει αυτή τη στιγμή μια σειρά σημαντικών αλλαγών, ιδιαίτερα του ασφαλιστικού και ότι η τρόικα θα στείλει σε λίγες μέρες τους ελεγκτές της για να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.

Η έκθεση θα δημοσιοποιηθεί στις αρχές Αυγούστου και βάση αυτής θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου του Σεπτέμβριο.

Παρόλα αυτά ό πρόεδρος του γιούρογκρουπ, κ. Γιούνκερ άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα θα λάβει το πράσινο φως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v