Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ:Στο στόχαστρο οι μεγαλοοφειλέτες με ακίνητα

Στο σφυρί απειλεί να βγάλει το υπουργείο Οικονομικών τα ακίνητα σε Μύκονο και Σαντορίνη, 990 φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές 6,747 εκατ. ευρώ.

ΥΠΟΙΚ:Στο στόχαστρο οι μεγαλοοφειλέτες με ακίνητα
Στο σφυρί απειλεί να βγάλει το υπουργείο Οικονομικών τα ακίνητα σε Μύκονο και Σαντορίνη, 990 φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές 6,747 εκατ. ευρώ.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι έχουν στην κατοχή τους 2.917 ακίνητα σε Μύκονο και Σαντορίνη αντικειμενικής αξίας 288,3 εκατ. ευρώ και συνολικά ακίνητα στην κατοχή τους 6.121.

Εντός των ημερών «ραβασάκι» θα λάβουν "ραβασάκι" από το υπουργείο Οικονομικών να εξοφλήσουν τις οφειλές τους έως τις 20 Ιουλίου καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθεί κατά προτεραιότητα διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών συμπεριλαμβανομένου και πλειστηριασμού.

Οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που είναι παράλληλα και μεγαλοιδιοκτήτες ακινήτων σε πανάκριβες τουριστικές περιοχές όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, εντοπίστηκαν μετά από διασταυρώσεις που τρέχει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Τα δε ευρήματα για Μύκονο και Σαντορίνη αποτελούν απλώς την πρώτη …δόση.

Από τα στοιχεία των διασταυρώσεων προκύπτει ότι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του δημοσίου με ακίνητα στα συγκεκριμένα νησιά έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές 592.688 ευρώ και την ίδια ώρα έχει στην κατοχή του ακίνητη περιουσία 621.596 ευρώ μέσω επτά ακινήτων εκ των οποίων το ένα στη Μύκονο με αντικειμενική αξία 55.046 ευρώ.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος οφειλέτης χρωστά 304.637 ευρώ έχει δύο ακίνητα στη Σαντορίνη αξίας 1,2 εκατ. ευρώ και συνολικά 4 ακίνητα αξίας 1,3 εκατ/. ευρώ.

Ο τρίτος στη λίστα χρωστά στο δημόσιο 284.386 ευρώ , έχει 11 ακίνητα στη Μύκονο συνολικής αξίας 1,401 εκατ. ευρώ και συνολικά 12 ακίνητα αξίας 1,411 εκατ. ευρώ.

* Ο πίνακας που αφορά στους 20 μεγαλύτερους οφειλέτες με σημαντικής αξίας ακίνητη περιουσία, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη: "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v