Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: Λουκέτο 7 ημερών σε 10 καταστήματα

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας δέκα καταστημάτων του τομέα εστίασης - αναψυχής, μεταξύ αυτών και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, για διάστημα επτά ημερών.

ΥΠΟΙΚ: Λουκέτο 7 ημερών σε 10 καταστήματα
Λουκέτο σε δέκα νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια για επτά ημέρες βάζει το υπουργείο Οικονομικών μετά τη διαπίστωση φορολογικών παραβάσεων από το ΣΔΟΕ.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που κλείνουν καταστήματα λόγω φοροδιαφυγής έπειτα από οκτώ χρόνια, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν τόλμησε τελικά να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των καταστημάτων, σε αντιδιαστολή με την πρακτική που ακολούθησε στην περίπτωση των γιατρών προ ολίγων εβδομάδων.

Στη λίστα περιλαμβάνονται πάντως καταστήματα του τομέα εστίασης και αναψυχής (όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών), μεταξύ αυτών και νυχτερινών κέντρων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για διάστημα επτά ημερών, συνεκτιμώντας τη βαρύτητα των φορολογικών παραβάσεων.

Στα καταστήματα αυτά διαπιστώθηκε από ελέγχους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) κατ’ επανάληψη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

«Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται για πρώτη φορά εδώ και οκτώ χρόνια. Το υπουργείο Οικονομικών μέσω των ελέγχων που διεξάγουν το ΣΔΟΕ και οι ΔOY θα συνεχίσει και θα διευρύνει την εφαρμογή της ποινής της αναστολής λειτουργίας των παραβατικών επιχειρήσεων ως βασικό μέτρο συμμόρφωσης και φορολογικής δικαιοσύνης.

Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα που εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσες επιχειρήσεις επιδιώκουν την απόκρυψη φορολογητέου εισοδήματος», τονίζεται από το υπουργείο Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v