Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Propindex: Μείωση τιμών διαμερισμάτων 7,7%

Κατά 7,7% εκτιμά η Propindex (την οποία έχουν συστήσει οι Τράπεζες Εθνική, Εμπορική, Αlpha και Eurobank) σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ ότι μειώθηκαν οι τιμές πώλησης των διαμερισμάτων κατά τη διάρκεια του α’ 4μηνου του 2010.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Propindex: Μείωση τιμών διαμερισμάτων 7,7%
Κατά 7,7% εκτιμά η εταιρία Propindex (την οποία έχουν συστήσει οι Τράπεζες Εθνική, Εμπορική, Αlpha και Eurobank) σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ ότι μειώθηκαν οι τιμές πώλησης των διαμερισμάτων κατά τη διάρκεια του α’ 4μηνου του 2010 στο σύνολο της χώρας, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Η έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε με την ευκαιρία ανακοίνωσης της συνεργασίας του ΙΟΒΕ με την εταιρία Propindex, κάνει λόγο για μείωση τιμών κατά 5,4% στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, κατά 9,8% στη Θεσσαλονίκη και 12,6% σε ό,τι αφορά τα οικιστικά ακίνητα στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, όπως αναφέρεται στην έρευνα ότι κατά το α’ 4μηνο 2010 καταγράφηκε σημαντική μείωση του αριθμού των πωλήσεων που αφορά σε νεόδμητα ακίνητα, ηλικίας έως 5 ετών.

Αντίθετα, αυξήθηκαν οι πωλήσεις κατοικιών ηλικίας άνω των 30 ετών.

Σε ό,τι αφορά τα εμπορικά ακίνητα, στο α’ 6μηνο του 2010 καταγράφεται αύξηση του ποσοστού των κενών καταστημάτων.

Ειδικότερα, στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, το ποσοστό κενών εμπορικών καταστημάτων αυξήθηκε στο 18,7%, έναντι 17% το περσινό α’ εξάμηνο, στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας το ποσοστό αυξήθηκε στο 16,7% από 16,4%, ενώ στο σύνολο του κέντρου της Αθήνας τα κενά καταστήματα αντιστοιχούν στο 17,7% των συνολικών εμπορικών χώρων, μία μονάδα υψηλότερα από το αντίστοιχο ποσοστό πριν από ένα χρόνο (16,7%).

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι οι επικεφαλής της εταιρίας Propindex και του ΙΟΒΕ υποστήριξαν ότι θα ζητήσουν από το υπουργείο Οικονομικών να έχουν λόγο στη διαμόρφωση των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v