Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έρχεται η πέμπτη παρτίδα εκκαθαριστικών

Στα μισά της διαδικασίας εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων βρίσκεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που αποστέλλει αυτές τις ημέρες την πέμπτη παρτίδα εκκαθαριστικών σε 680.289 φορολογούμενους.

Έρχεται η πέμπτη παρτίδα εκκαθαριστικών
Στα μισά της διαδικασίας εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων, η υποβολή των οποίων ολοκληρώθηκε μόλις προ ολίγων ημερών, βρίσκεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που αποστέλλει αυτές τις ημέρες την πέμπτη παρτίδα εκκαθαριστικών σε 680.289 φορολογούμενους.

Οι καθυστερήσεις στην διαδικασία ολοκλήρωσης της υποβολής δηλώσεων, έφεραν καθυστερήσεις στην εκκαθάριση οι οποίες με τη σειρά τους φέρνουν καθυστερήσεις στην εισροή εσόδων από φορολογία εισοδήματος στον προϋπολογισμό και θα οδηγήσουν μοιραία, χιλιάδες φορολογουμένους στην πληρωμή των φόρων που τους αναλογούν σε μία δόση αφού θα λάβουν το εκκαθαριστικό τους το φθινόπωρο και προς τα τέλη του έτους.

Στην πέμπτη παρτίδα εκκαθάρισης περιλαμβάνονται 179.070 χρεωστικά σημειώματα με τον οφειλόμενο φόρο στα 372,346 εκατ. ευρώ, 194.245 πιστωτικά σημειώματα με τον επιστρεφόμενο φόρο στα 136,426 εκατ. ευρώ και 306.974 μηδενικά σημειώματα.

Όσοι λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό εντός των ημερών έχουν το περιθώριο να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος σε τρεις δόσεις η πρώτη από τις οποίες στο τέλος Ιουλίου και οι δύο επόμενες στο τέλος Σεπτεμβρίου και στο τέλος Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v