Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Σημίτη - Θωμόπουλου

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε ο υποδιοικητής της ΤτΕ, Π. Θωμόπουλος, ενόψει της επικείμενης διαδοχής του Λ. Παπαδήμου. Ως υποψήφιος φέρεται επίσης ο έτερος υποδιοικητής, Ν. Γκαργκάνας, ενώ η απόφαση της κυβέρνησης για τη διαδοχή θα ληφθεί μετά τις 14/5.

Συνάντηση Σημίτη - Θωμόπουλου
Με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη συναντήθηκε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Παναγιώτης Θωμόπουλος, ενόψει της διαδικασίας διαδοχής του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Λ. Παπαδήμος, ο οποίος αναλαμβάνει από τις αρχές Ιουνίου τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Θωμόπουλος είπε, ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις σκέψεις του σχετικά με το ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος και ειδικότερα όσον αφορά στην εποπτεία των τραπεζών.

Η απόφαση της κυβέρνησης για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον κ. Παπαδήμο στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος θα ληφθεί μετά τις 14 Μαΐου, οπότε αναμένεται να δοθεί και η τυπική έγκριση για την τοποθέτηση του κ. Παπαδήμου στην ΕΚΤ, από την ολομέλεια του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου.

Υποψήφιος, πλην του κ. Θωμόπουλου, φέρεται ο έτερος υποδιοικητής της ΤτΕ, Νίκος Γκαργκάνας, ενώ δεν αποκλείεται να προταθεί από την κυβέρνηση και προσωπικότητα εκτός της ΤτΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v