Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Αμεσα οι διαδικασίες διάθεσης του 8,2%

Στη διάθεση του 8,2% του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΠΕ που θα περιέλθει εκ νέου στον έλεγχο του Δημοσίου στις 28 Ιουλίου, θα προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ανατεθεί στις Εθνική και UBS η διερεύνηση του εδάφους.

ΕΛΠΕ: Αμεσα οι διαδικασίες διάθεσης του 8,2%
της Έλενας Λάσκαρη

Στη διάθεση του 8,2% του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΠΕ που θα περιέλθει εκ νέου στον έλεγχο του Δημοσίου μετά την αποπληρωμή του σχετικού ομολογιακού δανείου στις 28 Ιουλίου, προτίθεται να προχωρήσει άμεσα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Για το λόγο αυτόν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ανέθεσε ήδη στην Εθνική και τη UBS τη διερεύνηση της αγοράς προκειμένου να εξευρεθεί ο καλύτερος τρόπος διάθεσης του πακέτου μετοχών.

Το ποσοστό αυτό είτε θα διατεθεί με δημόσια εγγραφή, είτε με τη διαδικασία του Book Building, είτε θα πωληθεί στον Όμιλο Λάτση που κατέχει και τη σχετική option.

Στις 28 Ιουλίου θα καταβληθεί το ποσό των 423 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή του δανείου και εν συνεχεία – άμεσα- αναμένεται η διάθεση του πακέτου.

Εν τω μεταξύ, εξελίξεις αναμένονται και στο μέτωπο της ΔΕΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του 35% της εταιρίας στην ισπανική Gaz Natural εξελίσσονται ικανοποιητικά και δεν αποκλείεται έως το τέλος του μήνα η συμφωνία να έχει κλείσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v