Συνάντηση Γ. Ανωμερίτη με εκπροσώπους σωματείων

Με εκπροσώπους Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Πειραιά, οι οποίοι συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, συναντήθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

Συνάντηση Γ. Ανωμερίτη με εκπροσώπους σωματείων
Με εκπροσώπους Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Πειραιά, οι οποίοι συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, συναντήθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

Απαντώντας στα αιτήματά τους ο κ. Γ. Ανωμερίτης δήλωσε:

“Ο κλάδος της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας βιώνει μια ακόμα κρίση. Πέρα από τη γενικότερη οικονομική κρίση, ευθύνες για τη Ζώνη υπάρχουν στο Κράτος, τους επιχειρηματίες, αλλά και στα συνδικάτα. Οφείλουμε σήμερα συντονισμένα να συμφωνήσουμε δέσμη νέων μέτρων, όπως κάναμε πάλι μαζί το 1995 και το 2002, για τη στήριξη της Ζώνης.

Ο ΟΛΠ Α.Ε., ο οποίος υφίσταται τεράστιες δαπάνες και διαχρονικές ζημιές, έχει προτάσεις και σχέδιο δράσης, το οποίο συμφωνήθηκε να συζητηθεί με συγκεκριμένες θέσεις και συνομιλίες την Τετάρτη 7 Ιουλίου στον ΟΛΠ, αφού προηγουμένως τα Σωματεία της ΝΕΖ Πειραιά υποβάλλουν τις δικές τους τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις.

Ο κ. Γ. Ανωμερίτης ξεκαθάρισε τρείς βασικές θέσεις του ΟΛΠ Α.Ε.:

(α) Η ΝΑΥΣΟΛΠ θα είναι 100% θυγατρική εταιρία του ΟΛΠ και οι μετοχές της δεν πρόκειται να εκχωρηθούν σε πολυεθνικές επιχειρήσεις. Η ΝΑΥΣΟΛΠ αποτελεί το συμφωνημένο από το 1995 και το 2002 Φορέα της Ζώνης (πάγιο αίτημα των Σωματείων και των εταιριών).

Θα είναι εταιρία παροχής υπηρεσιών και όχι κατασκευαστική. Μοναδικό στόχο έχει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις της Ζώνης σε τραπεζικά, ασφαλιστικά και κοινοτικά θέματα, σε θέματα πληροφορικής και μάρκετινγκ, να προβάλει διεθνώς τη Ζώνη, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των επιχειρήσεών της, την υψηλή τεχνογνωσία των εργαζομένων και να προσελκύσει πλοία και ναυτιλιακές εταιρίες στη Ζώνη και φυσικά να διαχειρισθεί τις υπηρεσίες που παρέχει σήμερα ο ΟΛΠ στη Ζώνη πιο σύγχρονα και αποδοτικά.

(β) Η ΝΑΥΣΟΛΠ θα διαχειρισθεί το σύνολο της περιουσίας του ΟΛΠ ως έχει σήμερα. Η ΝΕΖ θα παραμείνει ως έχει γεωγραφικά, χωρίς καμμιά εκποίηση της περιοχής που έχει με Νόμο παραχωρηθεί στον ΟΛΠ Α.Ε..

Στόχος της ΝΑΥΣΟΛΠ είναι η αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των υποδομών της ΝΕΖ και η βέλτιστη διαχείρισή τους και όχι η εκχώρησή τους.

(γ) Ο ΟΛΠ θα προχωρήσει με Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην κατασκευή ή αγορά νέας δεξαμενής Τύπου PANAMAX, η οποία θα εγκατασταθεί στους χώρους της ΝΕΖ. Η δεξαμενή αυτή, με dolphins και γερανούς θα μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα τρία πλοία, θα ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον ΟΛΠ Α.Ε. και τη διαχείρισή της θα έχει η ΝΑΥΣΟΛΠ.
 
Όπως είναι γνωστό για περιβαλλοντικούς λόγους, παλαιότητας και εξυπηρέτησης, οι μόνιμες δεξαμενές, οι οποίες λειτουργούν από το 1895 στο κεντρικό λιμένα θα καταργηθούν, ενώ παράλληλα με τη νέα δεξαμενή, θα εκσυγχρονισθούν οι δύο πλωτές.

Ο ΟΛΠ έχει κάθε λόγο να συμβάλει στην αναβάθμιση της ΝΕΖ και για το λόγο αυτό χρειάζεται τη συναίνεση και τη συνεργασία όλων.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v