Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Παπακωνσταντίνου με στελέχη ΣΔΟΕ

Προτροπή στα στελέχη του ΣΔΟΕ, να συμβάλουν στην περιθωριοποίηση των φαινομένων διαφθοράς και φοροδιαφυγής, απηύθυνε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δηλώνοντας τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του υπουργείου σε αυτούς.

Συνάντηση Παπακωνσταντίνου με στελέχη ΣΔΟΕ
Προτροπή στα στελέχη του ΣΔΟΕ, να συμβάλουν στην περιθωριοποίηση των φαινομένων διαφθοράς και φοροδιαφυγής, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δηλώνοντας τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του υπουργείου Οικονομικών σε αυτούς.

Όπως είπε ο υπουργός κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο ΣΔΟΕ, το πρώτο 5μηνο του έτους το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει βεβαιώσει πρόστιμα ύψους 1,5 δισ. ευρώ, έναντι 700 εκατ. ευρώ στο σύνολο του περασμένου έτους, και έχει δεχτεί 6.000 καταγγελίες, έναντι 4.000 καταγγελιών όλο το 2009.

«Δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα σταματήσουμε, ο σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε τη δικαιοσύνη», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και προανήγγειλε αυστηρό κυνήγι των φοροφυγάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ έχει ξεκινήσει ήδη θερινούς ελέγχους στα νησιά. Στην ανασυγκρότηση κλιμακίων πραγματοποιούν εφόδους σε δύο φάσεις από Παρασκευή έως Κυριακή και από Δευτέρα έως Πέμπτη σε μεγάλους τουριστικούς νησιωτικούς προορισμούς.

Παράλληλα, υπάρχουν έτοιμες λίστες με κέντρα διασκέδασης, μπαρ και εστιατόρια, με βεβαιωμένες παραβάσεις, για τα οποία επίκεινται λουκέτα.

Όπως διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στόχος δεν είναι να μπει λουκέτο σε 60 - 70 μαγαζιά, αλλά σε 15 - 20 για να δοθεί το σήμα στην αγορά ότι «δεν αστειευόμαστε».

Παράλληλα, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει κινηθεί συντονισμένα, για τον εντοπισμό δεξαμενών κολύμβησης που δεν έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους, προκειμένου να αποφύγουν τα τεκμήρια.

Γι' αυτό τον λόγο έχουν ήδη παραλειφθεί πανελλαδικά στοιχεία από κατασκευαστές, αναφορικά με τις πισίνες που έχουν κατασκευάσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v