Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου σε τράπεζες-ΟΤΕ

Τους εκπροσώπους του ελληνικού δημοσίου στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών αλλά και τις προτάσεις του για τον ορισμό πέντε νέων μελών στο Δ.Σ. του ΟΤΕ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

ΥΠΟΙΚ: Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου σε τράπεζες-ΟΤΕ
Τους εκπροσώπους του ελληνικού δημοσίου στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών αλλά και τις προτάσεις του για τον ορισμό πέντε νέων μελών στο Δ.Σ. του ΟΤΕ, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ορίζονται ως εκπρόσωποι του ελληνικού δημοσίου στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, που έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις του νόμου για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας (3723/2008), οι εξής:

• Στην Alpha Bank: Ο κ. Σαράντης Λώλος, καθηγητής του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.

• Στην EFG Eurobank: Ο κ. Δημήτρης Γεωργούτσος, καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

• Στην Αγροτική Τράπεζα: Ο κ. Στράτος Γουδινάκος, οικονομολόγος.

• Στην Πανελλήνια Τράπεζα: Ο κ. Άρης Σπηλιώτης, οικονομολόγος.

• Στην Τράπεζα Αττικής: Ο κ. Γεώργιος Χορταρέας, αναπληρωτής καθηγητής Μακροοικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

• Στην Τράπεζα Πειραιώς: Ο κ. Αθανάσιος Τσούμας, οικονομολόγος.

• Στην Proton Bank: Ο κ. Μανώλης Τσιριτάκης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

• Στην FBB Bank: Ο κ. Αντώνης Ζαΐρης, οικονομολόγος.

• Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Ο κ. Γεώργιος Μούζουλας, νομικός.

• Στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Ο κ. Αλέξανδρος Μακρίδης, επιχειρηματίας.


Ποιους προτείνει για τον ΟΤΕ

Το ελληνικό δημόσιο βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την Deutsche Telekom για τη δρομολογούμενη αλλαγή στη διοίκηση του ΟΤΕ, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικότερα, με επιστολή του προς τον ΟΤΕ, το υπουργείο Οικονομικών, ως εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου, ορίζει τους εξής, ως νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού:

Βασίλης Φoυρλής, επιχειρηματίας - μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Νίκος Καραμούζης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurobank-Καθηγητής του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Δημήτρης Τζουγανάτος, καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μιχάλης Μπλέτσας, καθηγητής Πληροφορικής στο Media Lab του ΜΙΤ.

Στάθης Ανέστης, αναπληρωτής γραμματέας της ΓΣΕΕ.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v