Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουρλούμης: Έτοιμος για δίκτυο οπτικής ίνας ο ΟΤΕ

Την ετοιμότητα του ΟΤΕ να προχωρήσει στην ανάπτυξη υβριδικού δικτύου στο οποίο θα συνυπάρχουν οι τεχνολογίες FTTH, FFTC, δορυφορική πρόσβαση και ευρυζωνική κινητή δήλωσε ο κ. Παναγής Βουρλούμης.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Βουρλούμης: Έτοιμος για δίκτυο οπτικής ίνας ο ΟΤΕ
Την ετοιμότητα του ΟΤΕ να προχωρήσει εντός διετίας στην ανάπτυξη ενός υβριδικού δικτύου στο οποίο ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή και τη ζήτηση θα συνυπάρχουν οι τεχνολογίες FTTH, FFTC , δορυφορική πρόσβαση και ευρυζωνική κινητή δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης μιλώντας στο συνέδριο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για τα δίκτυα πρόσβασης επόμενης γενιάς.

Η πρόταση του ΟΤΕ θα πρέπει να υιοθετηθεί από το κράτος γιατί μπορεί να μην «μας πηδάει βέβαια πάνω από την Σουηδία αλλά είναι εφικτό και μας φέρνει πολύ πιο μπροστά από εκεί που είμαστε σήμερα. Δυστυχώς οι κυβερνήσεις συχνά αυτοπαγιδεύονται από πολύ φιλόδοξες εξαγγελίες που δυσκολεύουν την προσγείωση στην πραγματικότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΤΕ αναφερόμενος στις εξαγγελίες της προηγούμενης κυβέρνησης για την δημιουργία δικτύου οπτικής ίνας FTTH σε όλη τη χώρα.

Με αιχμηρό λόγο ο κ. Βουρλούμης κατέταξε την Ελλάδα στα καθυστερημένα κράτη σε ότι αφορά την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών υποστηρίζοντας ότι αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στο ότι άργησε να γίνει το έργο της ψηφιακοποίησης του ΟΤΕ «για να μπορέσει να βρεθεί ο τρόπος μοιρασιάς, από την τότε ηγεσία, στους διάφορους μνηστήρες».

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ αναφερόμενος στο έργο της οπτικής ίνας σημείωσε ότι το κράτος σε συνεργασία με την ρυθμιστική αρχή δεν άφησαν τον Οργανισμό να προχωρήσει στην υλοποίησή του προειδοποιώντας τον για εμπόδια στις άδειες και την πρόσβαση. Ο ίδιος ζήτησε από το κράτος να άρει τα εμπόδια, «να κόψει δρόμο μέσα από την γραφειοκρατία» δίνοντας όχι λεφτά αλλά αδειοδοτήσεις, βοήθεια σε πρόσβαση, ταχύτερες αποφάσεις και θετική αντιμετώπιση.

Απευθυνόμενος στην ηγεσία της ΕΕΤΤ ο κ. Βουρλούμης ζήτησε ρυθμιστική σταθερότητα και σημείωσε ότι προς το παρόν η Επιτροπή ρέπει προς την καλλιέργεια της εύνοιας του καταναλωτή, στηρίζοντας μη βιώσιμα σχήματα και επιβάλλοντας στον ΟΤΕ να πουλά σε τιμές 40% υψηλότερες, την ώρα που ο ΟΤΕ είναι η μόνη μηχανή ανάπτυξης στον κλάδο που είναι θέση να κάνει επενδύσεις.

* Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Π. Βουρλούμη δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v