Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επικυρώθηκε η απαγόρευση εξόδου για Τ.Μαντέλη

Ένα βήμα πιο κοντά στην απολογία του ενώπιον των δυο ανακριτών που ερευνούν την υπόθεση της Siemens βρίσκεται ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης.

Επικυρώθηκε η απαγόρευση εξόδου για Τ.Μαντέλη
Ένα βήμα πιο κοντά στην απολογία του ενώπιον των δυο ανακριτών που ερευνούν την υπόθεση της Siemens βρίσκεται ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με το υπ’ αριθμόν 1357/2010 βούλευμά του έκρινε ότι το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που του έχει απαγγελθεί δεν έχει παραγραφεί, ενώ θα πρέπει να διατηρηθεί σε ισχύ και η εισαγγελική διάταξη με την οποία απαγορεύεται η έξοδός του από την χώρα.

Ο ισχυρισμός του πρώην υπουργού ότι τα χρήματα που εντοπίστηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό ήταν «χορηγίες» για τον προεκλογικό του αγώνα, δεν έπεισαν το Συμβούλιο Εφετών το οποίο απεφάνθη οτι ήταν «δώρα» που συνδέονταν με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Siemens και ΟΤΕ.

Όσον αφορά στην απαγόρευση εξόδου από την χώρα το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι είναι αναγκαία καθώς ενδέχεται να μην εμφανιστεί όταν κληθεί σε απολογία.

«Προσήλθε την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για να καταθέσει όντας όμως πεπεισμένος ότι οι πράξεις του έχουν παραγραφεί κατα τον ν. περί ευθύνης υπουργών» αναφέρει το βούλευμα το οποίο καταλήγει ότι « Το Δημόσιο συμφέρον απαιτεί να παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι την απολογία του καθόσον πρόκειται περί προσώπου που όταν τελεσε την πράξη είχε την ιδιότητα του υπουργού, ήτοι του ανώτατου κρατικού λειτουργού και κυβερνητικού αξιωματούχου τον οποίο η Δικαιοσύνη θέλει ενώπιον της ανα πάσα στιγμή.

Τοσούτω μάλλον καθόσον κατά την υπουργική του θητεία συνέβη σκάνδαλο διαφθοράς που συντάραξε και συνταράσσει την κοινωνικοπολιτική ζωή της χώρας με τάσεις αποφυγής των πρωταίτιων αυτού προς αποφυγή της Δικαιοσύνης αλλά και προς αποφυγή της πανελλήνιας εκ τούτου κατακραυγής με διεθνείς προεκτάσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v