Συγκροτήθηκε η Αναπτυξιακή Επιτροπή Πειραιά

Με απόφαση της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, συγκροτήθηκε η Ειδική Αναπτυξιακή Επιτροπή Πειραιά η οποία θα αναπτύξει το επενδυτικό σχέδιο 2010 – 2020 για τον Πειραιά.

Συγκροτήθηκε η Αναπτυξιακή Επιτροπή Πειραιά
Με Απόφαση της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκας Τ. Κατσέλη, συγκροτήθηκε η Ειδική Αναπτυξιακή Επιτροπή Πειραιά, η οποία είχε αποφασισθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, που είχε συνέλθει το Μάρτιο στον Ο.Λ.Π.

Όπως είναι γνωστό, η Διυπουργική Επιτροπή ενέκρινε το Επενδυτικό Πρόγραμμα του ΟΛΠ Α.Ε. ύψους 1 δισ. ευρώ και πρότεινε όπως όλα τα άλλα επενδυτικά προγράμματα, τα οποία κατατέθηκαν κατά τη φάση διαβούλευσης των επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων του Πειραιά, να εξετασθούν από την Ειδική Αναπτυξιακή Επιτροπή Πειραιά.

Ήδη η επιτροπή συνήλθε χθες σε πρώτη συνεδρίαση στο κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης, κ. Γιώργου Πετράκου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι φορείς, που συγκροτούν την Επιτροπή, μεταξύ των οποίων και οι: Γιώργος Βλάχος, Γ.Γ. Ναυτιλιακής Πολιτικής, Ηλίας Λιακόπουλος, Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής, Γιώργος Ανωμερίτης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π., Γ.Κασιμάτης, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, και εκπρόσωποι της Νομαρχίας, των Δήμων, του Ν.Ε.Ε., του Πανεπιστημίου Πειραιά και του Τ.Ε.Ι. Πειραιά.

Η Επιτροπή εξέλεξε ομόφωνα ως αναπληρωτή συντονιστή τον κ. Γ. Ανωμερίτη, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Υπουργική Απόφαση, και αποφάσισε την εκ νέου συνεδρίαση της με θέμα την κατάστρωση του επενδυτικού σχεδίου 2010-2020 για τον Πειραιά.

Στη συνεδρίαση, ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης παρουσίασε την εξέλιξη των έργων του Επενδυτικού Προγράμματος Ο.Λ.Π. Α.Ε. 2010-2014, συνδέοντας έτσι την πρώτη με τη δεύτερη φάση του συνολικού Επενδυτικού Σχεδίου για τον Πειραιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v