Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαντέλης: Έχουν παραγραφεί οι κατηγορίες

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που θα επικυρώσει την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που έχει επιβληθεί στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη, για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Siemens.

Μαντέλης: Έχουν παραγραφεί οι κατηγορίες
Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που θα επικυρώσει την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που έχει επιβληθεί στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη, για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Siemens, και θα αποφανθεί για το αν η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που του έχει απαγγελθεί είναι ενεργή ή παραγεγραμμένη.

Ο κ. Μαντέλης εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο Συμβούλιο Εφετών ζητώντας να μην επικυρωθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς όπως είπε προτίθεται να μείνει στην Ελλάδα και είναι στη διάθεση των αρχών.

Ο κ. Μαντέλης αρνήθηκε ότι το ποσό των 200.000 ευρώ που βρέθηκε στον λογαριασμό του κουμπάρου του συνδέεται με την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του ΟΤΕ και της Siemens.

Υποστήριξε ότι ήταν προεκλογική χορηγία που του δόθηκε από την εταιρία.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι όλες οι αποφάσεις σχετικά με τις προγραμματικές συμφωνίες είχαν ληφθεί στον ΟΤΕ προ της υπουργοποίησής του και ο ίδιος δεν είχε καμία ουσιαστική αρμοδιότητα στις αποφάσεις.

Περαιτέρω, όπως αναφέρει στο υπόμνημα η προγραμματική σύμβαση ήταν συμφέρουσα για τον ΟΤΕ και το δημόσιο.

Ο κ. Μαντέλης επισημαίνει στο υπόμνημά του ότι το ελληνικό δημόσιο εκπροσωπείτο στη Γ.Σ. του ΟΤΕ από τον υπουργό Οικονομικών, ενώ οι προγραμματικές συμβάσεις εγκρίνονται από την ειδική επιτροπή του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ως προς την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που του αποδίδεται, ο κ. Μαντέλης υποστηρίζει ότι αυτή δεν υφίσταται, καθώς δεν δωροδοκήθηκε, αλλά ακόμη και αν είχε δωροδοκηθεί, το αδίκημα έχει παραγραφεί, λόγω παρέλευσης πενταετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v