Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση ΕΕΤ με Α. Σαμαρά

"Διαβεβαιώνουμε τον Ελληνικό Λαό, ότι οι τράπεζες είναι υγιείς. Δεν έχουν να φοβούνται απολύτως τίποτα και να μην ανησυχούν καθόλου", τόνισε ο Β. Ράπανος, στο περιθώριο συνάντησης με Α. Σαμαρά. Τι είπε ο Ν. Νανόπουλος.

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση ΕΕΤ με Α. Σαμαρά
"Διαβεβαιώνουμε, για άλλη μια φορά, ως τράπεζες, τους καταθέτες, τους επιχειρηματίες, τους πελάτες, όλο τον Ελληνικό Λαό, ότι οι τράπεζες είναι υγιείς. Δεν έχουν να φοβούνται απολύτως τίποτα και να μην ανησυχούν καθόλου", τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρος του ΔΣ της ΕΤΕ, κ. Βασίλης Ράπανος, στο περιθώριο συνάντησης με τον πρόεδρο της Ν. Δημοκρατίας, Α. Σαμαρά.

Ο κ. Ράπανος σημείωσε ότι στη συνάντηση που είχε το πρόεδρείο της ΕΕΤ με τον Πρόεδρο της Ν.Δ., ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για τα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας, την κατάσταση του Τραπεζικού Συστήματος στην Ελλάδα.

"Τον διαβεβαιώσαμε ότι το Τραπεζικό Σύστημα παραμένει ισχυρό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι τράπεζες έχουν πολύ μεγάλες αντοχές. Και, επιπλέον, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, οι τράπεζες έρχονται αρωγοί, τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στα νοικοκυριά", υπογράμμισε ο κ. Ράπανος. 

Παράλληλα, τόνισε: "Θα θέλαμε -και εμείς ως Ένωση Τραπεζών- να τονίσουμε ότι όλες αυτές οι φημολογίες περί αναδιαπραγμάτευσης του χρέους, περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, είναι τελείως αβάσιμες. Δεν έχουν καμία υπόσταση και, επομένως, δεν πρέπει ο κόσμος να δίνει απολύτως καμία σημασία γι’ αυτά". 

Ο α' αντιπρόεδρος της Ένωσης και επικεφαλής της Eurobank, κ. Ν. Νανόπουλος, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε: "Προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, στην οικονομία, στις προοπτικές της. Και, βεβαίως, και οι Τράπεζες θα λειτουργήσουν θετικά, υποστηρικτικά για να μπορέσει η οικονομία να βγει από αυτή την κρίση".

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση μετείχαν ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας, βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v