Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έρχεται σ/ν για διασυνοριακές πτωχεύσεις

Τη διασφάλιση της δικαστικής συνεργασίας σε περιπτώσεις πτωχεύσεων με διασυνοριακό χαρακτήρα προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα συζητηθεί στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής.

Έρχεται σ/ν για διασυνοριακές πτωχεύσεις
Τη διασφάλιση της δικαστικής συνεργασίας σε περιπτώσεις πτωχεύσεων με διασυνοριακό χαρακτήρα προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα συζητηθεί στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται μεταξύ άλλων η παροχή πρόσβασης στα ελληνικά δικαστήρια στο πρόσωπο που διαχειρίζεται μια αλλοδαπή διαδικασία πτώχευσης καθώς και η παροχή δυνατότητας στα ελληνικά δικαστήρια να συνεργάζονται πιο αποτελεσματικά με τα αλλοδαπά δικαστήρια και τους αλλοδαπούς συνδίκους που εμπλέκονται σε υπόθεση πτώχευσης.

Επιπλέον προβλέπονται αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς χώρες του εξωτερικού καθώς και η παροχή δικαιοδοσίας στα ελληνικά δικαστήρια για την καθιέρωση κανόνων συντονισμού όταν μια διαδικασία πτώχευσης στην Ελλάδα διεξάγεται συγχρόνως με ανάλογη διαδικασία σε αλλοδαπό κράτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v