Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤτΕ προς τραπεζίτες: Στοπ στις αυξήσεις επιτοκίων

Προειδοποίηση προς τις διοικήσεις των 5 μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών να μην αυξήσουν τα επιτόκια καταθέσεων απηύθυνε στη συνάντηση που είχε μαζί τους την Παρασκευή ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλος.

ΤτΕ προς τραπεζίτες: Στοπ στις αυξήσεις επιτοκίων
Αυστηρή προειδοποίηση προς τις διοικήσεις των 5 μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών απηύθυνε στη μισής ώρας συνάντηση που είχε μαζί τους την Παρασκευή ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλος όσον αφορά στην αυξητική πορεία που σημειώνουν τα επιτόκια καταθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε στους κ. Ταμβακάκη (Εθνική), Μαντζούνη (Αlpha Βank), Νανόπουλο (Εurobank), Πανταλάκη (ΑΤΕbank) και Λεκάκο (Τράπεζα Πειραιώς) ότι πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στον ανταγωνισμό που αποτυπώνεται τους τελευταίους δύο μήνες στα επιτόκια καταθέσεων, διότι αν αυτό συνεχιστεί, αναπόφευκτα η αύξηση θα περάσει και στα επιτόκια χορηγήσεων.

Από την πλευρά τους οι τραπεζίτες φέρεται να απάντησαν στον κ. Προβόπουλο ότι ναι μεν έχουν προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων στις καταθέσεις, ωστόσο αυτή είναι «λογική» και δεν έχει τα χαρακτηριστικά του προηγούμενου κύκλου (προ διετίας) αύξησης των καταθετικών επιτοκίων.

Αντίθετα, αποτελεί και ένα εργαλείο προσέλκυσης έστω και ενός ποσοστού των σημαντικών καταθέσεων που εγκατέλειψαν τα ελληνικά γκισέ, αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο του 2009 έως και τον Απρίλιο του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v