Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύξευξις: Κατοχύρωση έργων σε ΟΤΕ και Forthnet

Σε σχήμα που συμμετέχουν ο ΟΤΕ και η Forthnet κατοχυρώθηκε το υποέργο 2 της δημόσιας δικτύωσης ”Σύζευξις”. Το υποέργο 3 κατοχυρώθηκε στην Forthnet, τα έργα 4, 5, 6 και 7 προϋπολογισμού 47 εκατ. ευρώ κατοχυρώθηκαν στον ΟΤΕ και το 9 σε κοινοπραξία που συμμετέχει ο Οργανισμός. Σε εκκρεμότητα βρίσκονται το 1 και το 8.

Σύξευξις: Κατοχύρωση έργων σε ΟΤΕ και Forthnet
του Σταμάτη Ζαχαρού

Την επικύρωση των υποέργων δημόσιας δικτύωσης ”Σύζευξης” 2, 3, 4, 5, 6, 7, και 9 αποφάσισε η διακομματική επιτροπή, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες που μετέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα το euro2day.gr.

Τα έργα που ανέλαβε ο ΟΤΕ είναι προϋπολογισμού 47 εκατ. ευρώ, ενώ το συμβόλαιο που ανέλαβε η Forthnet είναι ύψους 4,7 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το υποέργο 2 (Αττική 2) προϋπολογισμού 10,1 εκατ. ευρώ κατοχυρώθηκε σε σχήμα που συμμετέχουν ο ΟΤΕ και η Forthnet. Το υποέργο 3 το οποίο αφορά στο Νομό Θεσσαλονίκης προϋπολογισμού 4,7 εκατ. ευρώ, κατοχυρώθηκε στην Forthnet.

Τα έργα 4, 5, 6 και 7 κατοχυρώθηκαν στον ΟΤΕ και το 9 σε κοινοπραξία που συμμετέχει ο Οργανισμός.

Το υποέργο 4 προϋπολογισμού 3,9 εκατ. ευρώ αφορά στην Κρήτη, το 5 το οποίο είναι προϋπολογισμού 21,1 εκατ. ευρώ στη Βόρειο Ελλάδα, το 6 προϋπολογισμού 18,5 εκατ. ευρώ στη Νότιο Ελλάδα, το 7 προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ στον Δίκτυο Κορμού, ενώ το 9 είναι προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με το υποέργο 1 προϋπολογισμού 7,2 εκατ. ευρώ, που διεκδικεί τόσο ο ΟΤΕ όσο και η ACN εταιρία του ομίλου Altec, θα χρειαστεί περαιτέρω εξέταση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΤΕ πιέζει να ακολουθηθεί ένα μοντέλο συνεργασίας όπως έγινε στο υποέργο 2.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το υποέργο 1 ο ΟΤΕ έχει πραγματοποιήσει προσφορά ύψους 28 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια, ενώ η προσφορά της ACN αφορά σε 11-12 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια.

Στα εν λόγω ποσά συμπεριλαμβάνονται όλες οι τηλεπικοινωνιακές ανάγκες του συγκεκριμένου υποέργου, δηλαδή κλήσεις προς σταθερά, κινητά, αλλά και διεθνείς και βασίζεται σε στοιχεία που έχουν δώσει οι δημόσιοι Οργανισμοί που μετέχουν στο ”Σύζευξις”.

Σε ό,τι αφορά το υποέργο 8, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ υπάρχουν ακόμη σε εξέλιξη δικαστικές διενέξεις.

Σημειώνεται πως στους προϋπολογισμούς των έργων συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνονται όμως οι προϋπολογισμοί των εταιρειών που αναλαμβάνουν το έργο για την παροχή της υπηρεσίας που αφορά στην επόμενη τριετία.

Υπενθυμίζεται ότι εντός της εβδομάδας θα ληφθεί πολιτική απόφαση για το έργο Police online ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την κυβέρνηση πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων θα έχει ξεκαθαρίσει εάν το έργο προχωρά ή επαναπροκηρύσσεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v