Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαστική απόφαση για συμβασιούχους δημοσίου

Απόφαση- πρόκριμα για πολλούς συμβασιούχους ορισμένου χρόνου των οποίων οι συμβάσεις έληξαν εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Δικαστική απόφαση για συμβασιούχους δημοσίου
Απόφαση- πρόκριμα για πολλούς συμβασιούχους ορισμένου χρόνου των οποίων οι συμβάσεις έληξαν εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγαν 27 συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, έκρινε ότι το υπουργείο θα πρέπει να αποδέχεται την προσφερόμενη εργασία τους και να τους καταβάλει τις αποδοχές τους έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της κύριας αγωγής.

Ειδικότερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε ότι οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις έληξαν κάλυπταν επί της ουσίας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ωστόσο το υπουργείο τους απασχολούσε με αλυσιδωτές συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

«Οι συμβάσεις αν και δεν ήταν συνεχείς αλλά μεσολαβούσε κενό χρονικό διάστημα μεταξύ τους, καταδεικνύουν ότι με τις ανωτέρω ειδικότητες εργάσθηκαν καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του καθ' ου, δεδομένου ότι τα καθήκοντά τους δεν σχετίζονταν με εποχιακές ανάγκες», αναφέρεται στην απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v