Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγώνουν οι επιστροφές ΦΠΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Παγώνουν οι επιστροφές ΦΠΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου , όπως προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Η απόφαση επεκτείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου, την ισχύ προηγούμενης απόφασης.

Παγώνουν οι επιστροφές ΦΠΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου
Παγώνουν οι επιστροφές ΦΠΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου, όπως προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η απόφαση επεκτείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου, την ισχύ προηγούμενης απόφασης με την οποία προβλεπόταν πως δεν θα γίνεται καμία επιστροφή ΦΠΑ χωρίς προσωρινό ή τακτικό έλεγχο έως τις 31 Μαΐου.

Με τον τρόπο αυτόν το υπουργείο Οικονομικών διατηρεί κοντά στους στόχους τα έσοδα του προϋπολογισμού, τα οποία θα παρουσιάζουν υστέρηση περίπου 800 εκατ. ευρώ στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου αν δεν ληφθούν υπ' όψιν οι επιστροφές φόρου. Με δεδομένο όμως ότι οι επιστροφές είναι μειωμένες κατά 26,7% στο τετράμηνο, η υστέρηση των καθαρών εσόδων περιορίζεται σε λιγότερο από 300 εκατ. ευρώ.

Η πορεία των εσόδων έχει σημάνει συναγερμό στο υπουργείο Οικονομικών καθώς η πτώση της κατανάλωσης και η ύφεση της ελληνικής οικονομίας έχουν ρίξει έξω τις προβλέψεις εξέλιξης των εσόδων κυρίως από τον ΦΠΑ, ενώ ανησυχία προκαλούν και οι εκτιμήσεις μείωσης των φόρων νομικών προσώπων κατά περίπου 20%, όπως δείχνει η πρώτη επεξεργασία των δηλώσεων που υπέβαλαν, εξαιτίας της πτώσης του τζίρου και των κερδών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v