Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άμεσα το ν/σ για εξίσωση ορίων συνταξιοδότησης

Νομοσχέδιο για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο δημόσιο προτίθεται να καταθέσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου.

Άμεσα το ν/σ για εξίσωση ορίων συνταξιοδότησης
Νομοσχέδιο για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο δημόσιο προτίθεται να καταθέσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, το οποίο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, ίσως και εντός της εβδομάδας να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο με αντικείμενο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και την εφαρμογή του μνημονίου με την τρόικα.

Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα στις αγορές για δανεισμό μέσω εντόκων γραμματίων, προσθέτοντας όμως ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η έκδοση ομολόγων.


Επιβεβαιώνουν κύκλοι του ΟΔΔΗΧ το ενδεχόμενο έκδοσης εντόκων τον Ιούλιο

Το ενδεχόμενο η χώρα να προχωρήσει σε έκδοση εντόκων γραμματίων τον Ιούλιο προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει μέρος ή το σύνολο των λήξεων ύψους 4,56 δις ευρώ επιβεβαιώνουν κύκλοι του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους.

Μιλώντας στο Euro2day στελέχη του ΟΔΔΗΧ τονίζουν ότι εξετάζεται η έκδοση ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν στις αγορές, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα τα έντοκα γραμμάτια που λήγουν να αποπληρωθούν καθώς υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα.

Οι δηλώσεις στελεχών του ΟΔΔΗΧ επιβεβαιώνουν δημοσίευμα του Reuters ότι η Ελλάδα εξετάζει έκδοση εντόκων γραμματίων τον Ιούλιο ύψους 4,56 δις ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v