Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επτά εταιρίες οι συνδέσεις από διακρατικές

Επτά εταιρείες αναλαμβάνουν τις αεροπορικές συνδέσεις που προέκυψαν από διακρατικές συμφωνίες με την Ρωσία, την Ουκρανία την Άπω Ανατολή, Βόρεια Αφρική καθώς και τις υπερατλαντικές πτήσεις προς Καναδά.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Σε επτά εταιρίες οι συνδέσεις από διακρατικές
Επτά εταιρείες (Aegean Airlines, Athens Airways, Blue Bird, Hellas Jet, Hellenic Imperial, Olympic Air, Sky Wings) αναλαμβάνουν τις αεροπορικές συνδέσεις που προέκυψαν από διακρατικές συμφωνίες με την Ρωσία, την Ουκρανία την Άπω Ανατολή, Βόρεια Αφρική καθώς και τις υπερατλαντικές πτήσεις προς Καναδά.

«Νικήτρια» στην διαδικασία αναδεικνύεται η Aegean Airlines, η οποία αποκτά την μερίδα του λέοντος στις πτήσεις προς Κίνα και Ιαπωνία, τις οποίες θα εκτελεί με κοινό κωδικό, με ξένη αεροπορική εταιρεία και μέσω των αεροδρομίων Φρανκφούρτης και Μονάχου.

Ισχυρή θα είναι η παρουσία της Aegean και στην αγορά της Ρωσίας όπου θα δραστηριοποιηθεί και η εταιρεία Blue Bird. Ο νέος αυτός ελληνικός αερομεταφορέας εισέρχεται δυναμικά στην αγορά και εξασφάλισε πτήσεις και προς το Κίεβο της Ουκρανίας.

Η χώρα μας αποκτά για πρώτη φορά σύνδεση με την Οσάκα. Την γραμμή αναλαμβάνει η Aegean Airlines η οποία από την ερχόμενη χειμερινή περίοδο θα προσφέρει πτήσεις κοινού κωδικού μέσω Φρανκφούρτης.

Το άνοιγμα σε αυτές τις αγορές αναμένεται ότι θα τονώσει τον ελληνικό τουρισμό τον οποίο υφυπουργός Μεταφορών ο κ. Σηφουνάκης χαρακτήρισε ως την βαριά βιομηχανία της χώρας μας ενώ επισήμανε ότι η ελλάδα κατατάσσεται στους 20 πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς διεθνώς. Οι δραστηριότητες δε του κλάδου αντιπροσωπεύουν το 20% του ΑΕΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v