Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤτΕ: Στα 7,7 δισ. μειώθηκε το ταμειακό έλλειμμα

Το ταμειακό έλλειμμα της Ελλάδας υποχώρησε στα 7,7 δισ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου, έναντι 10,8 δισ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

ΤτΕ: Στα 7,7 δισ. μειώθηκε το ταμειακό έλλειμμα
Το ταμειακό έλλειμμα της Ελλάδας υποχώρησε στα 7,7 δισ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου, έναντι 10,8 δισ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, εμφανίζοντας μείωση 28%, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Παράλληλα, το πρωτογενές έλλειμμα προϋπολογισμού της Ελλάδας, στο οποίο δεν συνυπολογίζονται τα κόστη εξυπηρέτησης του χρέους, υποχώρησε επίσης στα 4,3 δισ. ευρώ στο τετράμηνο, από 7,1 δισ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Το διάστημα αυτό, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν από 14.335 εκατ. ευρώ πέρυσι σε 15.069 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, το πρώτο τετράμηνο του έτους μειώθηκαν σε 19.651 εκατ. ευρώ από 21.958 εκατ. ευρώ πέρυσι.

* Ο αναλυτικός πίνακας των καθαρών δανειακών αναγκών της κεντρικής κυβέρνησης σε ταμειακή βάση για το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v