Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Κατσέλη-Γιαννίτση για καύσιμα

Τον εξορθολογισμό των τιμών των υγρών καυσίμων από το διυλιστήριο στα πρατήρια και τα επενδυτικά προγράμματα των ΕΛΠΕ συζήτησαν κατά την πρώτη τους επαφή που είχαν σήμερα η κ. Λ. Κατσέλη και ο κ. Τ. Γιαννίτσης.

  • των Αθ. Καλαϊτζόγλου - Αλ. Γκίτση
Συνάντηση Κατσέλη-Γιαννίτση για καύσιμα
Τον εξορθολογισμό των τιμών των υγρών καυσίμων από το διυλιστήριο στα πρατήρια αλλά και τα επενδυτικά προγράμματα των ΕΛΠΕ συζήτησαν κατά την πρώτη τους επαφή που είχαν σήμερα η κ. Λ. Κατσέλη και ο πρόεδρος της εταιρίας, κ. Τ. Γιαννίτσης.

Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γ. Κωστόπουλος δεν ήταν στη συνάντηση, καθώς, όπως έγινε γνωστό από αρμόδια πηγή του ομίλου, βρίσκεται στο εξωτερικό για εταιρικό ταξίδι.

Ο κ. Γιαννίτσης ενημέρωσε την υπουργό για τα δύο μεγάλα έργα που υλοποιεί αυτήν τη στιγμή ο όμιλος των ΕΛΠΕ και αφορούν στην αναβάθμιση των διυλιστηρίων της Ελευσίνας και της Θεσσαλονίκης.

Το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ, οδεύει προς ολοκλήρωση και περιλαμβάνει την αναβάθμιση της παραγωγής βενζινών και τη δημιουργία νέων δεξαμενών.

Πολύ μεγαλύτερης έκτασης είναι το έργο της Ελευσίνας, ύψους περίπου 1,2 δισ. ευρώ, το οποίο, κατά την εκτίμηση των ΕΛΠΕ, προβλέπεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2011.

Περιλαμβάνει την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της πρώην Πετρόλα και την εγκατάσταση πολλών περιβαλλοντικών μονάδων για πιο "καθαρά" καύσιμα.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία μονάδων για απόσταξη νερού, hydrocracker, μονάδας flexi coker και επίσης παραγωγής υδρογόνου. Ακόμα, θα κατασκευαστούν και πέντε περιβαλλοντικές μονάδες, ήτοι απογύμνωσης νερού, ανάκτησης θείου, επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, νέα καζάνια ατμοπαραγωγής και μονάδα τύρβου ψύξης.

Σε αυτήν τη φάση έχει ολοκληρωθεί κατά 95% η προμήθεια του εξοπλισμού και προχωρούν τα έργα εγκατάστασης και ανεγέρσεων.

Στο έργο απασχολούνται σήμερα 500 άτομα, τα οποία προβλέπεται να φτάσουν στα 2.400 κατά την κορύφωση των εργασιών ανέγερσης και με την ολοκλήρωσή του θα δημιουργηθούν 165 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας.

Το έργο χρηματοδοτείται τόσο με ίδια κεφάλαια του ομίλου όσο και με δανεισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει και νέα συνάντηση τις προσεχείς ημέρες μεταξύ της κ. Κατσέλη και της διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αναμένεται να συναντηθεί σήμερα και με τη διοίκηση της Motor Oil.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v