Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βατοπέδι: Απολογείται η κατηγορούμενη για έγγραφα

Στην εφέτη ανακρίτρια Ειρήνη Καλού που ερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου αναμένεται να εμφανιστεί αύριο για να απολογηθεί η Σταματίνα Μαντέλη.

Βατοπέδι: Απολογείται η κατηγορούμενη για έγγραφα
Στην εφέτη ανακρίτρια Ειρήνη Καλού που ερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου αναμένεται να εμφανιστεί αύριο για να απολογηθεί η Σταματίνα Μαντέλη, πρώην προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η κ. Μαντέλη αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την υπεράσπισή της, ενώ τα αδικήματα που αντιμετωπίζει αφορούν απλή συνέργεια σε απιστία και ψευδορκία καθώς και το κακούργημα της υπεξαγωγής εγγράφου σε συνδυασμό με το ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Το τελευταίο αδίκημα της αποδόθηκε μετά από καταγγελίες της υπουργού κ. Κατερίνας Μπατζελή οτι από το αρχείο του υπουργείου έλειπαν 350 έγγραφα που αφορούσαν τις ανταλλαγές εκτάσεων μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου.

Τελικώς η κ. Μαντέλη παρέδωσε τα έγγραφα, ενώ ισχυρίστηκε ότι τα πήρε στο σπίτι της προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή της καθώς της ήταν αδύνατο να φωτοτυπήσει το υλικό της δικογραφίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v