Πρόσκληση στη ΠΝΟ για το θέμα του καμποτάζ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη σύσκεψη για τα θέματα του καμποτάζ με ακρόαση από την Ειδική Επιτροπή των φορέων του Σ.Ε.Τ.Ε.. Στις 4/5 η δεύτερη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής,. Πρόσκληση στη ΠΝΟ.

Πρόσκληση στη ΠΝΟ για το θέμα του καμποτάζ
Ολοκληρώθηκε η πρώτη σύσκεψη για τα θέματα του καμποτάζ με ακρόαση από την Ειδική Επιτροπή των φορέων του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.).

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εννέα (9) φορείς του Σ.Ε.Τ.Ε. καθώς και φορείς των Εμπορικών Συλλόγων της Αθήνας και των τουριστικών καταστημάτων της χώρας.

Όλοι οι τουριστικοί φορείς ζήτησαν την άμεση άρση του καμποτάζ, αφού δι’ αυτής, κατά την άποψή τους, θα ενισχυθούν όλοι σχεδόν οι κλάδοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού.

Την επόμενη Τρίτη, ώρα 15:00 θα γίνει η δεύτερη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής με ακρόαση των φορέων της ναυτιλίας (Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας), καθώς και των Επαγγελματικών Φορέων του Πειραιά (Επιμελητήρια, Βιοτεχνικοί και Εμπορικοί Φορείς).

Ο Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής, κ. Γιώργος Ανωμερίτης, απέστειλε στην Π.Ν.Ο., προσκαλώντας την στον κύκλο διαβουλεύσεων την ακόλουθη επιστολή.

Ειδική Επιτροπή Επίλυσης Ζητημάτων Καμποτάζ

Πειραιάς 29.04.2010

Προς τον Γεν. Γραμματέα της Π.Ν.Ο. καπταν Γιάννη Χαλά

Θέμα: Διαβουλεύσεις για το cabotage στην κρουαζιέρα

1. Όπως είναι γνωστό ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην άρση του καμποτάζ, μετά από διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

2. Το ΥΠΟΙΑΝ συνέστησε Ειδική Επιτροπή για την εξέταση του θέματος και των όρων για την άρση του καμποτάζ, στην οποία Επιτροπή ορίσθηκα πρόεδρός της.

3. Στα πιο πάνω δεδομένα πλαίσια θα ήθελα να ζητήσω από την ΠΝΟ την έναρξη διαλόγου πάνω στα ακόλουθα θέματα:

(α) απασχόληση, θέσεις απασχόλησης, ανεργία
(β) ασφαλιστικές εισφορές και
(γ) εκπαίδευση και κατάρτιση μέσα από νέα συστήματα και προγράμματα.
4. Για τον τρόπο οργάνωσης της διαβούλευσης θα πρέπει να συνεννοηθούμε εκ νέου.

5. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα, αν στα πλαίσια των συνδικαλιστικών αποφάσεών σας, φροντίσουμε όλες οι πλευρές να αποφύγουμε κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων εντάσεις, οι οποίες θα δυσκολέψουν τον διάλογο μεταξύ φορέων και Επιτροπής. Η Ναυτιλία και ο Τουρισμός είναι οι κορυφαίοι τομείς της οικονομικής μας δραστηριότητας και οφείλουμε από κοινού να συνθέσουμε προτάσεις και λύσεις, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα.

Στη διάθεσή σας.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Ανωμερίτης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v