Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες αντλούν άμεσα τη ρευστότητα

Τετάρτη ή το αργότερο Πέμπτη αναμένεται να αντληθούν τα πρώτα κεφάλαια από τον πυλώνα 2 (εγγυήσεις) του πακέτου στήριξης από τις ελληνικές τράπεζες. Η Εθνική αναμένεται να αντλήσει 2,5 δισ., η EFG 2 δισ. και η Πειραιώς 2 δισ.

Οι τράπεζες αντλούν άμεσα τη ρευστότητα
Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να αντληθούν τα πρώτα κεφάλαια από τον πυλώνα 2 (εγγυήσεις) του πακέτου στήριξης από τις ελληνικές τράπεζες.

Ασφαλείς πληροφορίες του euro2day.gr αναφέρουν ότι η εκταμίευση θα πραγματοποιηθεί το αργότερο αύριο και τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής: ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ, ο όμιλος της Eurobank 2 δισ. ευρώ και ο όμιλος της Πειραιώς 2 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την Alpha Bank, το ποσό που της αναλογεί εκτιμάται στα 2 δισ. ευρώ, ωστόσο οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ενδέχεται να μην τα αντλήσει έως αύριο, καθώς εκκρεμούσαν θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα.

Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η ενεργοποίηση του πυλώνα των 15 δισ. ευρώ αποτελεί σωτηρία για τις ελληνικές τράπεζες, ιδιαίτερα στην παρούσα δυσμενή οικονομική κατάσταση, και θα δώσει βαθιά ανάσα στο βαλλόμενο από τα δημοσιονομικά προβλήματα τραπεζικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v