Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gurria: Η ελληνική κρίση είναι σαν τον ιό Έμπολα!

Χάθηκε πολύς χρόνος λόγω απραξίας όσον αφορά στο θέμα της ελληνικής κρίσης, δήλωσε ο Γ.Γ. του ΟΟΣΑ, κ. Angel Gurria, προσθέτοντας ότι "το ντόμινο έχει ήδη ξεκινήσει" και παρομοιάζοντας την κρίση με τον ιό Έμπολα!

Gurria: Η ελληνική κρίση είναι σαν τον ιό Έμπολα!
Χάθηκε πολύς χρόνος λόγω απραξίας όσον αφορά στο θέμα της ελληνικής κρίσης και αυτό οδήγησε στην αρνητική αντίδραση των αγορών, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ, κ. Angel Gurria.

Σε συνέντευξή του στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ο κ. Gurria τόνισε ότι στην παρούσα φάση το κρίσιμο είναι οι άμεσες και αποφασιστικές δράσεις και όχι οι εκατέρωθεν κατηγορίες για αργοπορία.

"Το ερώτημα δεν είναι πόσος χρόνος θα μεσολαβήσει έως την εκταμίευση της βοήθειας, αλλά πόσος χρόνος έχει ήδη περάσει", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Gurria.

"Πέρασε υπερβολικά πολύς χρόνος κατά τον οποίο όλοι αδράνησαν. Θα έπρεπε να έχουμε παρέμβει 2 - 3 μήνες νωρίτερα. Οι αγορές εξελίχθηκαν αρνητικά έκτοτε, χωρίς λόγο. Γι' αυτό πρέπει να δράσουμε άμεσα", σημείωσε ο Γ.Γ. του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα, επιπλέον, με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ παρουσίασε την ελληνική κρίση με τον… ιό Έμπολα.

Είπε συγκεκριμένα σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο πρακτορείο: "Το ζήτημα δεν είναι ο κίνδυνος ντόμινο. Το ντόμινο είναι ήδη εδώ… Αυτό είναι σαν τον ιό Έμπολα… Όταν καταλάβεις τι έχεις, πρέπει να κόψεις το πόδι σου, αν θέλεις να επιβιώσεις".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v