Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποβάθμιση από Moody΄s σε Α3 από Α2

Σε Α3 υποβάθμισε η Moody's τη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας. Υπό αναθεώρηση για περαιτέρω υποβάθμιση η αξιολόγηση, "δύσκολα θα παραμείνει στο Α3, εάν η κυβέρνηση δεν ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών".

Υποβάθμιση από Moody΄s σε Α3 από Α2
Σε Α3 από Α2 υποβάθμισε η Moody's την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, θέτοντας τη νέα αξιολόγηση υπό αναθεώρηση για περαιτέρω υποβάθμιση.

Ειδικότερα, η Moody's διευκρινίζει ότι δύσκολα η αξιολόγηση θα παραμείνει στο Α3, εάν η κυβέρνηση δεν ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών. Παράλληλα, τονίζει ότι η αναθεώρηση θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων τριών μηνών.

"Οι δυσκολίες στην ενεργοποίηση της εξωτερικής βοήθειας έχουν καταστήσει σημαντικά δυσκολότερο για την Ελλάδα να διατηρήσει την αξιολόγηση του χρέους της εντός της κλίμακας Α", επισημαίνει η Moody's.  

Όπως αναφέρει ο οίκος, η υποβάθμιση "βασίζεται στην εκτίμηση της Moody's ότι υπάρχει σημαντικό ρίσκο το έλλειμμα να σταθεροποιηθεί σε υψηλότερα και πιο ακριβά επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις".

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι δύσκολες μακροοικονομικές και οικονομικές συνθήκες καθιστούν δυσκολότερη την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος Σταθερότητας.

"Αν και η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να είναι εντός -ή ακόμα και πιο μπροστά- σε σχέση με τον σχεδιασμό του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το δύσκολο μακροοικονομικό και οικονομικό περιβάλλον καθιστά την ευθυγράμμιση με το πρόγραμμα σημαντικά δυσκολότερη", τονίζει η κ. Sarah Carlson, αναλύτρια του οίκου για την Ελλάδα.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v