Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις ΔΕΗ-Αλουμίνιον

Προς λύση win-win οδεύουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΕΗ και Αλουμίνιον Α.Ε. για το θέμα της τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Νέο φορτίο LNG φέρνει εντός του Μαΐου ο όμιλος.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις ΔΕΗ-Αλουμίνιον
Προς λύση win-win οδεύουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΕΗ και Αλουμίνιον Α.Ε. για το θέμα της τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος που προμηθεύεται η δεύτερη από την πρώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, οι διαπραγματεύσεις τις οποίες υπέδειξε το Διαιτητικό Δικαστήριο βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο και διεξάγονται σε καλό κλίμα.

Η εκτίμηση που διατυπώνεται από αρμόδιες πηγές είναι ότι πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε μια ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές συνδυαστική λύση, που ενδεχομένως να περιλαμβάνει την προμήθεια μίγματος ρεύματος από διάφορες πηγές (pool, εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής του ομίλου Μυτιληναίος και εισαγωγές). Καθώς όμως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ, ο όμιλος Μυτιληναίος κινείται με γοργούς ρυθμούς, μετά τη ρύθμιση από πλευράς Πολιτείας των απαραίτητων διαδικαστικών θεμάτων, για την εισαγωγή νέου φορτίου LNG.

Ήδη, έχει υπογραφεί σχετική συμφωνία με την British Gas για φορτίο 140.000 κ.μ. το οποίο προβλέπεται να έρθει σε δύο δόσεις, κατά πάσα πιθανότητα. Το πρώτο θα έρθει στα μέσα Μαΐου και το δεύτερο αμέσως μετά. Να σημειωθεί ότι το πρώτο φορτίο που αποπειράθηκε να φέρει τον περασμένο Δεκέμβριο ο όμιλος, αλλά μπλοκαρίστηκε από τον ΔΕΣΦΑ, προερχόταν από την ιταλική ΕΝΙ και ήταν 65.000 κ.μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v