Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Ύφεση 2% φέτος στην Ελλάδα

"Αισιόδοξες" προβλέψεις για ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά 2% φέτος και 1,1% το 2011 διατυπώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο World Economic Outlook που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

ΔΝΤ: Ύφεση 2% φέτος στην Ελλάδα
"Αισιόδοξες" προβλέψεις για ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά 2% φέτος και σε ποσοστό 1,1% το 2011 διατυπώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο World Economic Outlook που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, κόντρα στις απαισιόδοξες εκτιμήσεις για συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό ακόμα και 4% ή 5% που κάνουν τον γύρο του κόσμου με αναλύσεις και προβλέψεις διαφόρων οίκων.

Για τα δεδομένα της οικονομίας, "αισιόδοξη" φαντάζει και η εκτίμηση του ΔΝΤ για αύξηση της ανεργίας στο 12% φέτος και στο 13% του χρόνου, ενώ στο κρίσιμο μέτωπο του ελλείμματος το ΔΝΤ εκτιμά ότι σε όρους κυκλικά προσαρμοσμένους το διαρθρωτικό έλλειμμα (διαφορετικό από το δημοσιονομικό) θα υποχωρήσει φέτος στο 8,9% του ΑΕΠ από 13,1% πέρυσι, αλλά θα σημειώσει μόνο μικρή μείωση στο 7,8% του ΑΕΠ το 2011.

Η πρόβλεψη του 2011 πιθανώς σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν έχουν εξειδικευτεί ακόμα - γίνεται αυτές τις μέρες στις διαβουλεύσεις με την τρόικα- τα δημοσιονομικά μέτρα του επομένου έτους.

Όσον αφορά στο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί φέτος στο 9,7% και θα υποχωρήσει του χρόνου στο 7,8% του ΑΕΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v