Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άρ.Πάγος: Νόμιμοι οι τραπεζικοί όροι για κάρτες

Νόμιμοι κρίθηκαν με απόφαση του Αρείου Πάγου οι όροι που επιβάλλουν οι τράπεζες σε όσους κατόχους πιστωτικών καρτών δεν εξοφλούν αμέσως τις συναλλαγές τους. Παράνομοι και καταχρηστικοί 5 όροι.

Άρ.Πάγος: Νόμιμοι οι τραπεζικοί όροι για κάρτες
Νόμιμοι κρίθηκαν με απόφαση του Αρείου Πάγου (652/10) οι όροι που επιβάλλουν οι τράπεζες σε όσους κατόχους πιστωτικών καρτών δεν εξοφλούν αμέσως τις συναλλαγές τους.
 
Οι τράπεζες επιβάλλουν τόκους οι οποίοι ισχύουν από την ημέρα της συναλλαγής και όχι με την πάροδο της προθεσμίας πληρωμής που αναγράφεται στον μηνιαίο λογαριασμό.

Επιπλέον, νόμιμη κρίθηκε η δυνατότητα της τράπεζας να αποφασίζει πολύ μεγαλύτερη αναπροσαρμογή του κυμαινόμενου επιτοκίου στις πιστωτικές κάρτες από αυτήν που προκύπτει από την αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ωστόσο, παράνομοι και καταχρηστικοί κρίθηκαν πέντε όροι σχετικά με την επιβολή εξόδων για τις αναλήψεις μετρητών από την ίδια τράπεζα μέσω πιστωτικής κάρτας, που κλιμακώνονται ανάλογα με το ποσό ανάληψης, την επιβολή εξόδων αδράνειας (0,60 ή 1 ευρώ ανά μήνα) σε καταθετικούς λογαριασμούς που παραμένουν ακίνητοι για διάστημα μεγαλύτερο των 18 μηνών και την επιβολή επιβάρυνσης στον δανειολήπτη 50 ευρώ για τη χορήγηση από την τράπεζα βεβαίωσης οφειλών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v