Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Soros: Ακριβό το κόστος δανεισμού από ευρωζώνη

Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να εισέλθει σε "σπιράλ θανάτου", υποστήριξε σε δηλώσεις του σε συνέδριο που διοργάνωσε ο "Economist" ο κ. George Soros.

Soros: Ακριβό το κόστος δανεισμού από ευρωζώνη
Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να εισέλθει σε "σπιράλ θανάτου", υποστήριξε σε δηλώσεις του σε συνέδριο που διοργάνωσε ο "Economist" στο Λονδίνο ο κ. George Soros.

Σύμφωνα με τον κ. Soros (δηλώσεις του δημοσιεύονται από το Bloomberg), το κόστος με το οποίο η ευρωζώνη προτίθεται να δανείσει την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα υψηλό. "Aν και είναι χαμηλότερο από αυτό που υπάρχει στις αγορές, εξακολουθεί να είναι υψηλό".

Κατά τον γνωστό και επιτυχημένο διαχειριστή κεφαλαίων, ηπιότερο κόστος δανεισμού θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους στόχους της. "Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει ανάγκη μεγαλύτερης λιτότητας και θα ακολουθήσουν πτώση των φορολογικών εσόδων και περαιτέρω διολίσθηση της οικονομίας. Ο κίνδυνος η ελληνική οικονομία να εισέλθει σε σπιράλ θανάτου δεν έχει αποφευχθεί. Παραμένει".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v