Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Υποβάθμισε θυγατρικές ελληνικών τραπεζών

Σε υποβάθμιση των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών αλλά και των τίτλων που καλύπτονται από ενυπόθηκα δάνεια προχώρησε η Fitch

Fitch: Υποβάθμισε θυγατρικές ελληνικών τραπεζών
Σε υποβάθμιση των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών αλλά και των τίτλων που καλύπτονται από ενυπόθηκα δάνεια προχώρησε η Fitch σε συνέχεια της υποβάθμισης της αξιολόγησης της Ελλάδας κατά δύο κλίμακες, σε "ΒΒΒ-", και της υποβάθμισης πέντε ελληνικών τραπεζών.

Ειδικότερα, ο οίκος υποβάθμισε τις αξιολογήσεις για τις θυγατρικές της Εθνικής, UBB και Banca Romaneasca σε "ΒΒ+" από "ΒΒΒ-", ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση "ΒΒΒ-" για τη Finansbank. 

Επίσης, υποβάθμισε τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις των θυγατρικών της EFG Eurobank στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία, σε "ΒΒ+" από "ΒΒΒ-", αλλά και την Piraeus Bank Egypt σε "ΑΑ-" από "ΑΑ". 

Όλες οι αξιολογήσεις τίθενται και σε "credit watch negative", υπόκεινται δηλαδή σε εξέταση από τον οίκο για ενδεχόμενη νέα υποβάθμιση. 

Επίσης, η Fitch υποβάθμισε τις αξιολογήσεις για 15 τίτλους με κάλυψη από ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια, σε "ΑΑ-" από "ΑΑ+". 
  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v