Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλάξεις από Fitch για τη συμφωνία Eurogroup

Θετική αλλά όχι καθοριστική χαρακτηρίζει η Fitch τη συμφωνία του Eurogroup για τους όρους του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας. Ζητά περισσότερες πληροφορίες για το 2011 και το 2012.  

Επιφυλάξεις από Fitch για τη συμφωνία Eurogroup
Θετική αλλά όχι καθοριστική χαρακτηρίζει η Fitch τη συμφωνία του Eurogroup για τους όρους του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας. 

"Είναι ξεκάθαρα ενθαρρυντικό για την ελληνική κυβέρνηση, όμως υπάρχουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα", σημειώνει ο αναλυτής του οίκου, κ. Chris Pryce, σε συνέντευξή του στο Reuters. 

"Τα 30 δισ. ευρώ είναι επαρκή για το 2010, αλλά θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για το 2011 και το 2012, καθώς εκεί επικεντρώνονται οι ανησυχίες μας", σημειώνει ο κ. Pryce.
 
Παράλληλα, ο αναλυτής εκτιμά πως η Ελλάδα "θα χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εάν δεν μπορέσει να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές με επιτόκιο κοντά στο 5%". 

Σημειώνεται ότι η Fitch υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας την Παρασκευή σε "ΒΒΒ-" από "ΒΒΒ+", διατηρώντας αρνητικό outlook. Ο κ. Pryce τόνισε ότι η ενέργεια της προηγούμενης εβδομάδας συνυπολόγιζε και το ενδεχόμενο να καταστεί διαθέσιμο το πακέτο διάσωσης για τη χώρα.

"Θα παρακολουθούμε τις αγορές αλλά και τη δημοσιονομική θέση της Ελλάδας για τα επόμενα 1 - 2 χρόνια", τόνισε ο αναλυτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v