Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγγυήσεις 3 με 4,2 δισ. για 4 μεγάλες τράπεζες

Αίτηση λήψης εγγυήσεων από το πακέτο των 28 δισ. ευρώ έχουν υποβάλει στην ΤτΕ οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες. Στα 3 έως 4,2 δισ. η κατανομή. Συναντήθηκε το πρωί ο Γ. Παπακωνσταντίνου με τον διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο.

Εγγυήσεις 3 με 4,2 δισ. για 4 μεγάλες τράπεζες
Αίτηση λήψης των εγγυήσεων 15 δισ. ευρώ από το πακέτο των 28 δισ. ευρώ έχουν υποβάλει στην Τράπεζα της Ελλάδος οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς), μετά την επανενεργοποίησή του με υπουργική απόφαση του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Το θέμα της ρευστότητας των τραπεζών συζητήθηκε στην πρωινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον διοικητή της ΤτΕ, κ. Γ. Προβόπουλο, όπου εξετάστηκαν όλες οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, εν όψει και της συνάντησης που θα έχει ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με το επιτελείο του ΔΝΤ στις 12:00.

Ο κ. Γ. Προβόπουλος ενημέρωσε τον υπουργό για τα ποιοτικά στοιχεία των αποτελεσμάτων της χρήσης 2009, με αιχμή τις επισφάλειες.

Με δεδομένο ότι η Τράπεζα της Ελλάδος εισηγείται στο υπουργείο την κατανομή των κεφαλαίων από το πακέτο στήριξης, ο διοικητής της ΤτΕ ενημέρωσε τον υπουργό ότι οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες έχουν καταθέσει αιτήσεις και τα ποσά που θα πάρουν κυμαίνονται από 3 έως 4,2 δισ. ευρώ έκαστη, με βάση το μερίδιο αγοράς που κατέχει ο κάθε τραπεζικός όμιλος στις χορηγήσεις.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η επίσημη απόφαση κατανομής των εγγυήσεων από την ΤτΕ.


ΥΠΟΙΚ: Παράταση έως 30/6 για πρόγραμμα ενίσχυσης ρευστότητας

Την παράταση των προθεσμιών που ορίζονται για τη συμμετοχή των τραπεζών στο πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας, έως τις 30/6 αποφάσισε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v