Ομόλογο σε δολάρια θα εκδώσει η Ελλάδα - FT

Σε έκδοση ομολόγων 5 - 10 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ πρόκειται να προχωρήσει αυτόν τον μήνα η κυβέρνηση, πουλώντας εαυτόν για πρώτη φορά ως αναδυόμενη αγορά, όπως αναφέρουν οι "F.T".

Ομόλογο σε δολάρια θα εκδώσει η Ελλάδα - FT
Σε έκδοση ομολόγων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ πρόκειται να προχωρήσει αυτόν τον μήνα η κυβέρνηση, πουλώντας εαυτόν για πρώτη φορά ως αναδυόμενη αγορά, καθώς μειώνεται η ζήτηση για ελληνικά ομόλογα στην Ευρώπη, όπως αναφέρουν οι "F.T.".

Σύμφωνα με τους "F.T.", την έκδοση αναμένεται να αναλάβει η Morgan Stanley, καθώς τα σχέδια της Goldman Sachs για πώληση ελληνικών ομολόγων σε επενδυτές των ΗΠΑ και της Ασίας φέτος απέτυχε, εν μέσω φημών ότι οι Κινέζοι δεν ήθελαν ελληνικά ομόλογα.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, θα ηγηθεί του roadshow στις ΗΠΑ "μετά τις 20 Απριλίου", ωστόσο δεν θα μεταβεί και στην Ασία, όπως σχεδιαζόταν στις αρχές του 2010.

Η Ελλάδα αναζητά 5 - 10 δισ. δολάρια από Αμερικανούς επενδυτές προκειμένου να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες για τον Μάιο, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 10 δισ. ευρώ.

Οι "F.T." σημειώνουν πως η έκδοση αυτή θα είναι η πρώτη που πραγματοποιεί η Ελλάδα στις ΗΠΑ έπειτα από δύο χρόνια.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Αθήνα στοχεύει σε επενδυτές αναδυόμενων αγορών, οι οποίοι αγοράζουν ομόλογα μόνο με υψηλές αποδόσεις.

Σύμφωνα με τους "F.T.", οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων είναι περίπου 6,5%, έναντι του 4,9% της Βραζιλίας, 4,8% του Μεξικού, 5,5% της Πολωνίας και 6,6% της Ουγγαρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v