Τράπεζες: Πρόταση ”σεισμός” για το ασφαλιστικό

Σχέδιο που θα προκαλέσει ”σάλο” ετοιμάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, να προτείνουν οι διοικήσεις των τραπεζών για την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος του κλάδου. Στο σχέδιο περιλαμβάνονται σημαντικές περικοπές πλεονεκτημάτων, κυρίως για τους νεώτερους εργαζόμενους στα τραπεζικά ιδρύματα.

Τράπεζες: Πρόταση ”σεισμός” για το ασφαλιστικό
του Γιώργου Μαντέλα

Πρόταση για την επίλυση του ασφαλιστικού των τραπεζών, που έχει κατατεθεί από την πλευρά των πιστωτικών ιδρυμάτων και μελετάται, αναμένεται ότι θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, εφόσον τελικώς υιοθετηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, το περιεχόμενο της προβλέπει την αποψίλωση των σημερινών πλεονεκτημάτων που απολαμβάνουν οι τραπεζοϋπάλληλοι, αλλά με μια σημαντική παράμετρο.

Το ”μάρμαρο θα πληρώσουν” κυρίως όσοι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία τα τελευταία χρόνια. Αντιθέτως, όσοι πλησιάζουν στη σύνταξη δεν πρόκειται να θιγούν και θα συνταξιοδοτηθούν με το κείμενο, ευνοϊκό, καθεστώς.

Κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος, εξηγώντας στο euro2day.gr τη φιλοσοφία της πρότασης, τόνισε ότι ”οι παλιοί εργαζόμενοι δεν μπορεί και δεν πρέπει να αιφνιδιαστούν, αφού έχουν ήδη προγραμματίσει την ζωή τους και κανείς δεν μπορεί να τους την ανατρέψει. Αντιθέτως, οι νεώτεροι θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα ταμεία – ρετιρέ αποτελούν προ πολλού παρελθόν”.

Προς το παρόν πάντως, είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει σε αυτή την εξέλιξη η πλευρά των εργαζομένων, η οποία, μέσω της ΓΣΕΕ, έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψει ριζικές αλλαγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άτυπο χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτισθεί, έως τα τέλη Αυγούστου οι τρεις ενδιαφερόμενες πλευρές (υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ΟΤΟΕ κι ΕΕΤ) θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε μια κατ’ αρχήν πρόταση, η οποία θα κατατεθεί κατόπιν στο υπουργείο Οικονομίας για να πάρει– αν πάρει– το τελικό ”πράσινο φως”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v