Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Εκτός creditwatch negative και οι τράπεζες

Η Standard & Poor's, μετά την αφαίρεση της "πιστοληπτικής επιτήρησης" για το ελληνικό δημόσιο, αφαιρεί τη σχετική ένδειξη και από τις αξιολογήσεις των ελληνικών τραπεζών.

S&P: Εκτός creditwatch negative και οι τράπεζες
Η Standard & Poor's, μετά την αφαίρεση της "πιστοληπτικής επιτήρησης" για το ελληνικό δημόσιο, αφαιρεί τη σχετική ένδειξη και από τις αξιολογήσεις των ελληνικών τραπεζών. 

Ειδικότερα, ο οίκος επιβεβαίωσε τις αξιολογήσεις "ΒΒΒ/Α-2" για τη Eurobank, την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς και τη σύσταση "ΒΒΒ+/Α-2" για την Εθνική Τράπεζα
    
Όπως αναφέρει ο οίκος, αν και τα οικονομικά ρίσκα για τις τράπεζες έχουν ενισχυθεί, λόγω ισχνότερων οικονομικών προοπτικών και δομικών αδυναμιών, τα οικονομικά προφίλ των εν λόγω τραπεζών είναι "σχετικά ανθεκτικά".

Παράλληλα, η S&P αυξάνει τον δείκτη ρίσκου του τραπεζικού συστήματος (Banking Industry Country Risk Assessment ή BICRA) σε 5 από 4, αυξάνοντας την πρόβλεψή της για τα ακαθάριστα προβληματικά στοιχεία ενεργητικού του εγχώριου τραπεζικού συστήματος στο 15% - 30% των συνολικών χορηγήσεων από προηγούμενη εκτίμηση για 10% - 20%.   

Σημειώνεται ότι τον ίδιο δείκτη ρίσκου με την Ελλάδα, στο 5, έχουν χώρες όπως η Νότιος Αφρική, η Πολωνία, η Βραζιλία, η Μάλτα, το Κουβέιτ, το Ομάν και το Μπαχρέιν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v