Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από τη… Λήμνο ξεκινά η συνεργασία Aegean - OΑ;

Ως το πρώτο βήμα για την έναρξη συνεργασίας μεταξύ των εταιριών Aegean Airlines και Olympic Air ερμηνεύεται από πολλούς η διακοπή των δρομολογίων της Aegean από και προς τη Λήμνο αμέσως μετά το Πάσχα.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Από τη… Λήμνο ξεκινά η συνεργασία Aegean - OΑ;
Ως το πρώτο, άτυπο προς το παρόν, βήμα για την έναρξη συνεργασίας μεταξύ των εταιριών Aegean Airlines και Olympic Air ερμηνεύεται από πολλούς η διακοπή των δρομολογίων της Aegean από και προς τη Λήμνο αμέσως μετά το Πάσχα.

Η αποχώρηση της Aegean από τη γραμμή Αθήνα - Λήμνος αφήνει την Olympic Air μοναδικό αερομεταφορέα να δραστηριοποιείται σε αυτή, χωρίς ωστόσο να υπάρχει περιορισμός για οποιαδήποτε εταιρία θελήσει να συνδέσει την πρωτεύουσα με το ακριτικό νησί.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ερμηνεύεται από πολλούς ως η πρώτη συνέργια μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιριών, που εδώ και καιρό έχουν γνωστοποιήσει τα σχέδιά τους να προχωρήσουν σε συγχώνευση μετά τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Στελέχη των δύο επιχειρήσεων έχουν επανειλημμένως τονίσει ότι από τη σύμπραξή τους θα προκύψουν σημαντικές συνέργιες ιδίως σε ό,τι αφορά την καλύτερη εκμετάλλευση του στόλου αεροσκαφών που διαθέτουν αεροπορικές, με αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης περισσότερων προορισμών.

Επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της εταιρίας για διακοπή των δρομολογίων που συνδέουν την Αθήνα με τη Λήμνο δεν έχει υπάρξει, ωστόσο μέσα από την ιστοσελίδα της Aegean (www.aegeanair.com) δεν είναι δυνατή η κράτηση εισιτηρίου στη διαδρομή Αθήνα - Λήμνος πέραν της 7ης Απριλίου.

Aegean: οι αλλαγές στο πρόγραμμα μετά την απόφαση της ΥΠΑ για τα άγονα

Πάντως, η εταιρία με χθεσινή ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η αναδιάταξη και η δημοσιοποίηση του θερινού προγράμματός της θα πραγματοποιηθούν αφού προηγουμένως γίνουν γνωστά από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές, τα οποία αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας. Στον διαγωνισμό αυτόν η Aegean "κατέβασε" προσφορά για 11 συνολικά δρομολόγια ζητώντας να αναλάβει με μηδενικό αντίτιμο την εκτέλεση πέντε εξ αυτών (Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη - Σάμος, Θεσσαλονίκη - Χίος, Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα και Αθήνα - Σητεία).

Για τις γραμμές Αθήνα - Σητεία και Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα η Aegean μειοδότησε καθώς ήταν η μόνη εταιρία που κατέθεσε μηδενική προσφορά. Για τις τρεις υπόλοιπες υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες προσφορές και για τον ανάδοχο στον οποίο θα ανατεθεί η εκτέλεση των δρομολογίων θα αποφασίσει η ΥΠΑ βάσει ποιοτικών κριτηρίων, όπως προβλέπεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, στα δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Σάμος και Θεσσαλονίκη - Χίος μηδενική προσφορά έχουν καταθέσει οι εταιρίες Aegean Airlines, Astra Airlines και Athens Airways, ενώ στο Θεσσαλονική - Καλαμάτα έχουν καταθέσει επίσης μηδενική προσφορά οι εταιρίες Sky Express, Aegean Airlines, Astra Airlines και Athens Airways.

Σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό για την ανάθεση των 24 άγονων δρομολογίων μετέχουν: η Olympic Air, η οποία έχει καταθέσει προσφορά για όλες τις γραμμές, υλοποιώντας τη δέσμευση που απορρέει από τη σύμβαση την οποία έχει υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο, η MIG κατά την εξαγορά της εταιρίας, η Athens Airways με προσφορές για 15 δρομολόγια, η Aegean Airlines για 11 δρομολόγια, η Sky Express για 10 και η Astra Airlines για 4 δρομολόγια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v